Dienas ziņas

Latvijā svin Neatkarības atjaunošanas dienu

Dienas ziņas

Rīgā iebraucot Daugavā, gājis bojā cilvēks

Koncertā "Stiprāki kopā" svin trīskāršus svētkus

Rēzeknē koncertā «Stiprāki kopā» svin trīskāršus svētkus

Rēzeknē sestdien, 4. maijā, notika ne tikai militārā parāde, bet arī koncerts "Stiprāki kopā", apliecinot, ka armijā tur godā arī kultūras vērtības. Koncertā populārus, gan arī mazāk zināmus skaņdarbus izpildīja Zemessardzes un Amerikas Savienoto Valstu Gaisa spēku Eiropā orķestri.  

Koncerts "Stiprāki kopā" ir veltījums Latvijai, mūsu zemei un tautai brīvības svētkos, uzsver Zemessardzes, kā arī Amerikas Savienoto Valstu Gaisa spēku Eiropā orķestru vadītāji. Šodien abi orķestri vienojās unikālā koncertprogrammā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors".

"Armijā ir ne tikai ieroči, ne tikai spēks, fizisks spēks, bet arī garīgs un kultūras spēks. Mēs varam sadarboties ne tikai militāros vingrinājumos, militārās mācībās," akcentēja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents, majors Andis Karelis.

Programmā izskanēja visiem jau labi zināmas un starptautiski atpazīstamas melodijas, kā arī speciāli Zemessardzes orķestra mūziķu un komponistu radīti jaundarbi un vēl nedzirdēti aranžējumi.

"Latviešu mūzika ir īpaša ar brīvības motīviem, brīvības idejām. Arī kā amerikāņi mēs izvēlējāmies atskaņot mūsu kovboju uvertīru, kur arī ir Amerikas Rietumu, plašuma, brīvības un neatkarības motīvi. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanās dienā viena no vērtībām, ko mēs svinam, ir brīvība un neatkarība," sacīja ASV Gaisa spēku Eiropā orķestra asociētais diriģents, kapteinis Braiens O'Donels.

Līdzās neatkarības svētkiem koncertā svinēta 20. gadu jubileja, kopš Latvijas iestājusies NATO, kā arī pašas alianses 75. gadadiena. Šobrīd NATO ir 32 dalībvalstis, kas apliecina apņemšanos sargāt katru sabiedroto teritorijas centimetru un iedzīvotāju brīvību.

"Latvieši var justies pārliecināti par savu drošību. Latvija veic gudrus ieguldījumus aizsardzībā, jaunu ieroču sistēmu iegādē, militārajā dienestā, mums notiek apmācības un vingrinājumi, šeit ir ASV karavīri, kas ir daļa no rotācijas spēkiem. Mēs varam būt stiprāki kopā un, ja ekonomikā sadarbosimies tāpat kā aizsardzībā, nākotnē būsim vēl stiprāki, lai arī ar kādiem izaicinājumiem sastaptos," pārliecību pauda ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Koncertā skanēja arī skaņdarbs "Jubilārs" – šai Džorža Geršvina rapsodijai blūza stilā aprit 100 gadi kopš pirmatskaņojuma. 

Universālā mūzikas valoda pauž, ka, tikai esot kopā vienoti domās un darbos, varam stiprināt demokrātijas, labklājības un miera vērtību.

"Galvenā vērtība ir mūsu pašapziņa, mūsu nacionalitāte, mūsu brīvība, bet tā brīvība nekad nevienam, nevienai nācijai nav bijusi par brīvu un mums ir jābūt atbildīgiem. Mana Latvija. Mana atbildība," norādīja Karelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti