NABA Top

Imants Daksis un “Interpol” atzīti par Radio NABA klausītāju favorītiem 2018. gadā

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Eskimo, Gas Of Latvia, Figure Section u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Līgas pH3, Morzista Ikdiena, Nēnujā, Nikto u.c.

Radio «Naba» topa jaunumi: «Nikto», «Riga Reggae», metālmūziķi un «Karavīri bēdājās» jaunās skaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ radio “Naba” topa jaunumos dominē pašmāju mūziķi – jaunus singlus gada sākumā klajā laidušas grupas “Nikto”, “Riga Reggae”, “Līgas pH3”, “Morzista ikdiena”, “Nēnujā” un citas alternatīvās latviešu grupas.  

 

“Līgas pH3” – “Sveši putni” [self-released]

Pašā gada sākumā (un ar “pašā gada sākumā” es šoreiz  burtiski domāju 1. janvāri) savu debijas albumu “Ko dara pasaule neradīdama” izdeva jauns projekts ar nosaukumu “Līgas ph3”. Tas ir ļoti intersants folkmūzikas un postroka savienojums. Iespējams, tas skaidrojams ar to, ka ar sešām Līgām, no kurām trim patiesi vārdā ir Līga, sadarbojies mūziķis Kārlis Tone, kas zināms no tādām apvienībām kā “Tesa” un “Anna Kijevā”. Viņš ir arī minētā albuma producents. Kā centrālais singls Radio Naba ''Top 10 LV'' startē ambienti roķīgā dziesma “Sveši putni”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

“Morzista ikdiena” – “Skumjas pēc Martiņas” [self-released]

Pagājušajā gadā “Morzista ikdiena” – projekts, par kuru joprojām ir ļoti skopa informācija, – izdeva singlu par Gavrilu, kurš bijis “labs miesnieks” (tā iekļauta arī decembrī izdotajā izlasē “Odekolons 2018”). Savā ziņā jaunākais singls “Skumjas pēc Martiņas” ir turpinājums stāstam par Gavrilu, kurš, kā mēs to tagad uzzzinām, ir bijis ne tikai labs miesnieks, bet arī čekists. Muzikāli to kopā satur 8-bit/bleep un dark-wave krustojums.

 

“Nēnujā” – “Karavīri bēdājās” [self-released]

“Karavīri bēdājās” ir sena latviešu tautasdziesma, kas pirmoreiz Jāņa Cimzes apdarē publicēta 1872. gadā dziesmu krājumā “Dziesmu rota”. Vēlāk tā atskaņota arī Pirmo Vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku koncertā un piedzīvjusi daudz citas apdares. Šajā reizē dziesmu savā manierē ierakstījis jauns pašmāju projekts “Nēnujā”. Paši par sevi “Nēnujā” stāsta, ka ir “grupa no Minhenes, kas izpilda latviešu un japāņu mūziku”. Grupā darbojas arī Linards Kalniņš, ko pazīstam kā vienu no balsīm grupā “DJ Krankenwagen”. Dziesmu klausies šeit

“Nikto” – “Pauk” [self-released]

Vēl viens salīdzinoši jauns projekts, par kuru ir maz pieejamas informācijas tīmeklī – “Nikto”. Toties ir dziesma par ar bezmiegu sirgstošu zirneklīti. Ierakstīts aizvadītajā vasarā “Hodila Records” kopā ar leģendāro Lomiku un izdots 2018. gada pēdējā dienā, “Pauk” piedāvā dobju un 90. gadus atgādinošu alt-rock ar atsauci uz kādu leģendāru Viktora Coja dziesmu (“Eсли есть в кармане пачка…”). Cilvēki, kuriem pirmdienā jāraksta par mūziku, bet kabatā nav paciņas, sapratīs sāpi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

“Nostra” – “Radiotehnika” [self-released]

“Divas trešdaļas - latvieši un viena trešdaļa - francūzis,” tā man e-pastā atrakstīja Harijs Ījabs no jauna projekta “Nostra”, kas pērnā gada izskaņā izdeva savu debijas EP “Transmission(s)”. Grupas “Facebook” lapā starp daudzajiem ietekmes avotiem minēta arī iepriekš minētā pašmāju apvienība “Tesa”, taču melodiskais singls “Radiotehnika” rada dzīvas asociācijas ar Skotijas postroka gigantiem “Mogwai”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

“Indygo” x “Omerta” – “Ienaids norimis” [self-released]

Gada sākumā kopīgā singlā apvienojušās divas Latvijas smagās mūzikas cienītājiem labi zināmas apvienības – “Indygo” un “Omerta”. Grupas kopīgos koncertos ir uzstājušās ne vienu reizi vien, bet šī ir pirmā reize, kad tapis arī kopīgs studijas singls.

 

“Riga Reggae” – “Māri, kur Anna” [self-released]

Presē par Latvijas aktīvāko regeja grupu dēvētie “Riga Reggae” izdevuši jaunu singlu “Māri, kur Anna”. Grupas līderis Horens Stalbe aicina šo dziesmu “lasīt starp rindām”: “Šis ir mūsu mēģinājums atgādināt cilvēkiem par lasīšanu starp rindām, kas savu augstāko punktu sasniedza padomju laikā. Tad tā bija vienīgā iespēja izteikt sabiedrībai savas patiesās domas, vēlmes un idejas," tā Horens. Tāpēc klausieties un lasiet starp “kāsi”, “kairina nāsi” un “māāāri-ku-ana”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti