«Radio Naba» ēterā ziemas saulgriežos koncertēs Izkapts un Slēpe no apvienības «bernurits»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 4 mēnešiem.

21. decembrī pulksten 18.00 LR 6 – LU "Radio Naba" ēterā tiešraidē no radio studijas būs dzirdams ziemas saulgriežu koncerts skaņu mākslas apvienības "bernurits" pārstāvju Izkapts un Slēpes izpildījumā. "bernurits" skaņdari izspēlēs seno mītu par cīņu starp Mēness un Saules gaismu, informēja radio pārstāvji.

"Kāda sena leģenda vēsta, ka laikos, kad zemi, jūru un debesis klāja tumsa, milža Kangara meita Skāde precēja Mēnestiņu. Laikam ritot, Skādei dzima 27 meitas, kuru mirdzošais skaistums kliedēja tumsu. Skāde ar meitām valdīja pār visumu līdz brīdim, kad Dieviņš radīja dienu. Lai glābtu seno kārtību, Kangars stājās cīņā pret Dieviņu. Bet līdzsvars bija izjaukts, un milzis zaudēja kaujā. Tad Skāde ar meitām sēja kājās Izkaptis kā Slēpes, bruņojās ar Mēness gaismas lokiem un devās cīņā pret Sauli. Tām palīgā nāca bezgalīgais pūķis Ūsa ar spožākām zvaigznēm. Tā sākās kauja starp Mēness un Saules gaismu, kura turpinās joprojām," šo legendu bezgalīgā skaņu kopā ir pārvērtusi eksperimentālā apvienība "bernurits". 

Apvienību "bernurits" šoreiz pārstāvēs Izkapts jeb Toms Ceļmillers (ģitāra, efekti) un Slēpe jeb Maksims Šenteļevs (modulārie sintezatori, lauka ieraksti). 

Koncerts būs klausāms 21. decembrī pulksten 18.00 "Radio Naba" un interneta tiešraidēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti