«Prāta vētra» noceļ Mēnesi pie klausītāju kājām. Atskats uz koncertu Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 9 mēnešiem.

Ventspilī, Reņķa dārzā, piektdien 3. augustā, savas "Skārda bungu tūres" ietvaros uzstājās grupa “Prāta vētra”. Šajā tūrē grupa pavisam nospēlēs piecus koncertus, nākamajā nedēļā koncertējot Daugavpilī, bet noslēgumā, 17.augustā, uzstājoties Rīgā. Kādas sajūtas raisīja Ventspils koncerts?

Katrai Latvijas pilsētai piemīt sava īpašā aura, ko veido pati vieta un klātesošie, tāpēc ar lielu prieku izmantoju iespēju apmeklēt koncertus arī ārpus Rīgas. Reņķa dārzā esmu pirmo reizi. Tā ir skaista un kompakta vieta, turklāt pilsētas centrā – viegli atrodama.

Kā nākamo ievēroju uz koncertu sanākošo paaudžu daudzveidību. "Prāta vētra" vienā dziesmā apvieno ģimenes četrās paaudzēs, darba kolēģus un draugu kompānijas.

Visi kopā un tomēr katram grupas dziesma nozīmē kaut ko savu –  dungojamo meldiņu, rīmējamo pantiņu, ar svarīgām atmiņām saistītu notikumu kā, piemēram, pirmo valsi un citiem stāstiem – mūzikas kritiķiem "Prāta vētras" gadījumā sen jau ir maza teikšana.

Pati "Prāta vētra" ir padomājusi par tiem, kuriem ātri paliek garlaicīgi – nodarbinot klausītāju acu zīlītes, jo katrai dziesmai ir savs vizuāls koncepts. Skatuve šoreiz šķiet mazāka, bet funkcionālāka. Tai ir vismaz septiņi plāni – pati skatuves platforma, skatuves "mēle", trīs ekrāni, skatītāju auditorija un pārsteigums –  sudraba apļveida kupols, kas dziesmas "Šokolādes saldējums" laikā kļūst par disko bumbu,

bet dziesmas "Pirmais latvietis uz Mēness" laikā ļauj mums doties uz Mēnesi telefonu gaismiņu zvaigžņu galaktikas apspīdētajā kosmosā.

 

 

 

#pratavetra #ventspils #home

A post shared by Ludmila Shevchik (@ludmilla_la) on Aug 4, 2018 at 3:39am PDT

 

Arī pašiem mūziķiem acīmredzami patīk ciešāka komunikācija ar klausītājiem, ko viņiem atļauj zemā skatuve. "Prātinieki" uzsmaida, atņem fanu sveicienus un ievēro publikā divus plakātus: "Mēs tikko no kāzām" un "Vai drīkst mest pušķi?". Kad Renārs Kaupers uzrunā iniciatīvas autorus, izrādās, ka līgavas pušķis jau kādu laiku atpakaļ ir mests un noķerts.

Pēc Renāra laba vēlējumiem abiem pāriem, jaunlaulātie ar skūpstu atbild klātesošo saucienam "rūgts, rūgts".

Šī vakara īpašie viesi ir saksofonists Deniss Paškevičs, reperis Arstarulsmirus, Rīgas Gospeļkora dziedātāju grupa. Grupas sastāvā ir arī albuma "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" producenti – zviedru mūziķi Povels Olsons un Davids Larsons.

Dažādie pūšamie instrumenti – saksofons un flauta, un arī perkusijas iekrāso dziesmu nianses, taču koncertā netrūkst arī rokmūzikas enerģijas, disko vieglprātības.

Dzīvespriecīgs, dejojams un līdzi dziedams koncerts, kas paliks atmiņā arī kā Māra Mihelsona dzimšanas dienas svētku koncerts. Daudz laimes, Māri!

 

 

#pratavetra #brainstorm #skardabunguture #ventspils

A post shared by Edgars Brauns (@braunins) on Aug 3, 2018 at 10:28am PDT

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti