«Prāta vētra» Glastonberijā sola dziedāt arī latviski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 1 mēneša.

Viena no trešdien apspriestākajām ziņām ir grupas „Prāta vētra" piedalīšanās šīs vasaras Glastonberijas festivālā. Latvijas grupu uz Glastonberiju uzaicinājis viens no tā programmas veidotājiem Mārtins Elborns, kurš pērn apmeklējis „Prāta vētras" Latvijas koncerttūres "Vēl viena klusā daba" noslēguma koncertu Rīgā. Grupas solists Renārs Kaupers, taujāts par uzstāšanos Glastonberijā, apsolīja, ka grupa nodziedās arī kādu dziesmu latviešu valodā.

Pasaulē lielāko rokmūzikas festivālu Glastonberijā apmeklē vidēji 175 tūkstoši skatītāju dienā. „Prāta vētras" uzstāšanās paredzēta uz otrās lielākās festivāla skatuves 29.jūnijā, vienā dienā ar britu roka leģendām "The Rolling Stones".

Glastonberijas festivāls norisināsies jūnija pēdējā nedēļas nogalē. Visas 140 000 festivāla biļetes tika izpārdotas rekordlielā ātrumā - pusotras stundas laikā.

Kaupers atzina, ka bija pārsteigts par uzaicinājumu uzstāties Glastonberijā: „25 gadus spēlējot un esot popmūzikas ritenī, nav nemaz tik vienkārši izdzirdēt kaut kādu lietu, kas varētu pārsteigt, bet šis bija tiešām kas īpašs. Jo daudz kas ar mums ir noticis un pieļauju, ka daudz kas vēl notiks, bet, nu, spēlēt Glastonberijā tā ir liela lieta.”

Grupas solists arī skaidroja, ka Glastonberija ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls: „Tā patiešām ir prestiža lieta. Ja no vairākiem desmitiem tūkstošu grupu izvēlās tieši tavējo. Jā, tas būs kaut kas ārkārtīgi īpašs.”

„Prāta vētra” dalībai festivālā izvēlēta pēc pērnā koncerta Rīgā. Kaupers stāstīja, ka viens no festivāla organizētājiem un grupu atlasītājiem Mārtins Elborns bija atbraucis uz Latviju un apmeklēja koncertu Skonto stadionā. „Viņš acīmredzot sajuta, ka šos puišus varētu paaicināt,” sacīja Kaupers.

Taujāts par uzstāšanās ilgumu un dziesmām, Kaupers skaidroja, ka, visticamāk, uzstāsies būs 45-60 minūtes. "Prāta vētra” pamatā spēlēs dziesmas no sava pēdējā albuma „Vēl viena klusā daba” un arī kaut ko no grupas zelta fonda. „Ziniet, tas ir tāds brīdis, kad es pat teiktu - noteikti latviski kaut ko nospēlēsim,” solīja Kaupers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti