Līksnā notiek latgaliešu mūzikas festivāls «Muzykys Skrytuļs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nekomerciāls pasākums, kas balstīts uz senām latgaliešu viesmīlības tradīcijām - tā par mūsdienu latgaliešu mūzikas festivālu, Daugavpils novada Līksnā pulcēs ap trijiem simtiem muzikantu un vairākus tūkstošus latgaliešu mūzikas baudītājus, saka šī pasākuma rīkotāji. Festivāls notiek jau piekto reizi un tas ir lielākais pasākums Latgalē, kur tik kuplā skaitā kopā sanāk latgaliešu valodā dziedošie mūziķi un šīs mūzikas pazinēji, saka pasākuma rīkotāji.

Bez komercijas pieskaņas, tikai par brīvu un tikai no sirds - tas ir galvenais Daugavpils novada Līksnas pagastā notiekošā latgaliešu mūzikas festivāla „Muzykys Skrytuļs” pasākuma mērķis. Tās  ir Latgales labās tradīcijās, kas te iemiesojušās, saka Daugvapils novada kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Šogad Latgales jaunās mūzikas festivāls notiek kuplā skaitā. Mūziķu, kas dzied latgaliski ir daudz, arī šīs mūzikas cienītāju netrūkst.

Arnis Slabožaņins no grupas „Dabasu Duravas” ir ilggadējs šī festivāla dalībnieks. Un daudziem tieši šīs grupas dziesma „Čajs ar madu”, kas skanēja pirmajos festivāla gados, asociējas ar jauno latgaliešu mūziku.

Tas ir tikai vērtīgi, ka šāda mūzika un šādi festivāli notiek, saka Daugavpils novada domes vadītāja, līksniete un bijusī Līksnas pagasta vadītāja Janīna Jalinska. Viņa uzsver, ka pat pašam šī festivāla nosaukumam „Muzykys Skrytuļs” ir simboliska nozīme: „Skrytuļs ir vienmēr ceļš, un ceļam, protams, jāved uz virsotnēm. Un ceļi mums ir dažādi: gan līdzeni, gan grumbuļaini. Un skrytuļs arī griežas dažādi, un ar katru gadu „Muzykys Skrytuļs” attīstās un rada jaunas emocijas, un prieku mums visiem pārējiem.”

Jaunas emocijas un jaunas dziesmas latgaliski šajā „Muzykys Skrytuļs” pasākumā  atkal būs, sola pasākuma rīkotāji. Un to būs daudz un tikai patiesajiem latgaliešu dziesmu pazinējiem un baudītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti