Festivāls «Arēna» aicina uz koncertceļojumu ar trolejbusu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunās mūzikas festivālu “Arēna” šogad atklās koncertceļojums ar trolejbusu. Sestdien, 19. oktobrī pulksten 12.00 no pieturas “Katedrāle” Brīvības bulvārī 23 trolejbuss klausītājus aizvedīs uz trim koncertiem. Pie tā stūres – komponists Andris Dzenītis, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Pirmais no trim koncertiem, uz kuriem vedīs trolejbuss, būs Elizabetes Balčus performance “Aizliegtais auglis” klubā “The Mill”.

“Tur klausītāji varēs pārliecināties, ka frīdžeza flautas improvizācijas mūzikā iespējams apvienot ar pārpasaulīgu balsi,

elektropopa bītus ar eksperimentālu elektro-drīmpopu, bet organiskus augļus un dārzeņus pārvērst midi signālos un spēlēt kā sintezatoru,” sola festivāla rīkotāji.

Tālāk “Arēnas” trolejbuss vedīs klausītājus uz Žaņa Lipkes muzeju, kur notiks kolektīvās improvizācijas un meditācijas stunda “Sapņu skaņu darbnīca” ar neparasto skaņu ekspertu, komponistu Jēkabu Nīmani, Marinu Gribinčiku un skaņu arhitektu Maksimu Šenteļevu.

“Sapņu skaņu darbnīca”
“Sapņu skaņu darbnīca”

Trešajā koncertceļojuma pieturā Rīgas Reformātu baznīcā klausītāji tiksies ar džeza trio “Auziņš, Čudars & Arutyunyan”, kuri pirmatskaņos Krista Auznieka jaundarbu “Sirds katedrāle” elektriskajai ģitārai, saksofonam un perkusijām.

Tā ir kompozīcija četrās daļās, ko komponists radījis, iedvesmojoties no lielu personību filozofiskām idejām – to vidū ir gan Hermaņa Heses “Stikla pērlīšu spēles” tēli, gan Raiņa un Aspazijas ideāli, gan Martas Nusbaumas filozofiskā pārliecība, gan autora paša izjūtas un asociācijas.

“Auziņš, Čudars & Arutyunyan”
“Auziņš, Čudars & Arutyunyan”

“Arēna” ir laikmetīgās mūzikas festivāls, kas kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm.

Festivāla moto “Saklausi nākotni!” ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti