Dzintaru koncertzālē notiks «Belvederes» vokālistu konkursa Baltijas atlases kārta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

20.maijā plkst.17 vēsturiskajā atjaunotajā Dzintaru koncertzālē norisināsies 35.starptautiskā Hansa Gabora "Belvederes" vokālistu konkursa Baltijas reģiona atlases kārta, kurā piedalīsies septiņi jauni dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Ieeja koncertā ir bez maksas ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Vīnes kameroperas dibinātāja un ilggadējā menedžera Hansa Gabora vārdā nosauktā "Belvederes" jauno vokālistu konkurss pirmoreiz norisinājās 1982.gadā Vīnē. Ņemot vērā lielo konkursa interesentu un dalībnieku skaitu, kopš 1992.gada dažādās pasaules pilsētās tiek organizētas reģionālās konkursa atlases kārtas.

"Belvederes" jauno operas solistu konkurss ir nozīmīgs atspēriena punkts jaunajiem operdziedātājiem no visas pasaules - iepriekšējo konkursu dalībnieku un godalgotu vietu ieguvēju starpā ir arī tādu latviešu izcelsmes pasaulē atzinību guvušu operdziedātāju vārdi kā Egils Siliņš, Krišjānis Norvelis, Sonora Vaice un Elīna Garanča.

Šīgada konkursa Baltijas reģiona atlases kārtā pieteikušies un 20.maija koncertā uzstāsies septiņi jauni un talantīgi dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Krievijas, katrs izpildot divas operas ārijas: Dovile Kazonaite-Gadlauskiene, soprāns (Lietuva), Simonas Strazdas, baritons (Lietuva), Ona Kolobovaite, soprāns (Lietuva), Marlēna Keine, soprāns (Latvija), Irena Trubina, soprāns (Latvija), Arvīds Keinis, baritons (Latvija), Laura Purēna, soprāns (Latvija).

"Belvederes" operas solistu konkursā jauno operdziedātāju sniegumu vērtē nevis mūzikas vai operas žanra profesionāļi, eksperti un mūziķi, bet gan potenciālie darba devēji, operu intendanti un aģentūru direktori, ietekmīgu operu un festivālu menedžeri, mūzikas promoteri un mediju industrijas pārstāvji. Tāpat tiek piešķirta arī preses balva, kā arī klausītāji ar savu balsojumu apbalvo vienu no atlases kārtas dalībniekiem, piešķirot publikas balvu.

Hansa Gabora "Belvederes" operas solistu konkursa Baltijas valstu atlases kārta norisinās Jūrmalā kopš 2005.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti