Džeza gardēžiem - ķīniešu «brīnumbērna» un eksotisku valstu trio koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

4. jūlijā “VEF Jazz club” koncertsērija sadarbībā ar festivālu “Rīgas ritmi” uzņems pie sevis ārvalstu mūziķus: VEF Kultūras pils vestibilā programmas pirmajā daļā varēs dzirdēt ķīniešu “brīnumbērnu” pianistu A Bu, bet otrajā daļā – mūzikas apvienību “Freedoms Trio”, kura dalībnieki nāk no Brazīlijas, Norvēģijas un Mozambikas, informē VEF Kultūras pils.

Ķīniešu “brīnumbērna” pianista A Bu meistarība un muzikālā inteliģence ir pārsteidzoša, ņemot vērā viņa jaunību – 20 gadus vecs mūziķis uz lielās skatuves uzstājas jau kopš 13 gadu vecuma. A Bu  šobrīd dzīvo Ņujorkā un studē klasisko klavierspēli prestižajā “Juilliard School Pre-College''. A Bu ir iznākuši divi albumi – “88 Tones of Black and White” un “Butterflies Fly in Pairs”, viņš ir uzstājies dažādās pasaulē slavenās koncertu norises vietās, toskait Pekinas “Forbidden City” koncertzālē, Maskavas P.Čaikovska koncertzālē, Parīzes “Foundation Louis Vuitton and Olympia” un slavenajā klavieru kompānijas “Fazioli” koncertzālē Itālijā. Mūziķis ieguvis pirmo vietu “Montreux Jazz Solo Piano 2015” un “Riga Jazz Stage 2019” konkursos.

A BU
A BU

“Freedoms Trio” līdera, ģitārista un mūzikas ierakstu producenta norvēģa Steinara Ādnekvama projekts apvieno mūziķus no tālām un eksotiskām valstīm – kopā ar viņu grupā spēlē basists un vokālists Rubems Farjas no Brazīlijas un bundzinieks, dziedātājs Deodato Sigvirs no Mozambikas. Džeza mūzikai veltītais portāls Jazztimes.com grupas sniegumu ietver vienā vārdā – “pārsteidzošs”.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti