Diriģentam Andrim Pogam - divkārša debija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 2 mēnešiem.

Ceturtdienas, 14. marta, vakarā V. A. Mocarta operas „Dons Žuans” iestudējumā pie diriģenta pults stāsies Andris Poga. Viņam tā būs divkārša debija - ne tikai Latvijas Nacionālajā operā (LNO), bet arī operas žanrā.

Andris Poga ir viens no labākajiem jaunās paaudzes latviešu diriģentiem, kurš jau izveidojis žilbinošu starptautisko karjeru un paspējis diriģēt virkni pasaulslavenu orķestru. No 2011. gada viņš ir Parīzes simfoniskā orķestra „Orchestre de Paris” galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents un orķestra izglītojošo koncertprogrammu pastāvīgais diriģents, bet pērn kļuvis arī par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu, kas viņam ļauj diriģēt gan koncertu sērijas Bostonā, gan orķestra leģendārajā vasaras festivālā Tenglvudā.

Mocarta opermūziku debijai operas diriģenta ampluā Andris Poga sauc par pateicīgu materiālu:

"Savu instrumentālo mūziku Mocarts bieži rakstījis „operiski”, tāpēc viņa operu un instrumentālā mūzika nemaz tik ļoti neatšķiras. Daudz grūtāk būtu debitēt, diriģējot, piemēram, Pučīni operu, kur darbojas pavisam citi noteikumi un visā krāšņumā valda bel canto.”.

Pēc debijas LNO Andris Poga dosies uz Parīzi, lai asistētu P. Jervi. Jau 21. martā A. Poga Parīzē Pleijela zālē diriģēs Bēthovena 1. simfoniju, bet 29. martā atgriezīsies Latvijā, lai Sv.Jāņa baznīcā vadītu A. Šnitkes „Rekviēma” atskaņojumu. Aprīļa sākumā viņu gaida brauciens uz Bostonu, kur viņš ne tikai asistēs vairākiem diriģentiem (tostarp - maestro Bernardam Haitinkam), bet arī pats diriģēs veselus četrus koncertus. Maijā diriģents atkal tiek gaidīts Japānā, kur stāsies pie Tokijas NHK simfoniskā orķestra pults.

Savukārt mūsu operā Andris Poga atgriezīsies Rīgas Operas festivāla laikā, lai diriģētu šī gada jubilāra Džuzepes Verdi Galā mūzikas koncertu.

28. martā diriģentu Andri Pogu gaidīsim arī „Kultūras Rondo” studijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti