Kultūras ziņas

Jaunākie balvas "Kilograms kultūras" nominanti

Kultūras ziņas

Imants Lancmanis saņem Francijas ordeni

Klasika un popmūzika a capella festivālā

«A Capella» festivālā uzstājas «Gentlemen's Singers»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 6 mēnešiem.

No šodienas līdz 10. novembrim Rīgas koncertzālēs un baznīcās notiks pirmais Rīgas „a capella" mūzikas festivāls. Tātad, klausītāju uzmanībai pašmāju un ārzemju kolektīvu koncerti, kuros vienīgais instruments būs cilvēka balss. Festivālu šovakar Mazajā ģildē ieskandinās džentlmeņi – gan ne no Lielbritānijas, kā varētu domāt.

 

Čehu vokālās grupas „Gentlemen's Singers" repertuārs ir pietiekami plašs – tajā gan Antoņina Dvoržāka, gan Franka Pulenkas un Arvo Perta skaņdarbi, gan britu supergrupas „The Beatles" populārākie skaņdarbi. Tas viss šovakar tepat, Mazajā ģildē.

Konservatorijas izglītība gan ir tikai vienam dziedātājam – pārējie džentlmeņi pēc profesijas ir gan skolotāji, gan juristi, gan uzņēmēji. Grupa pati sevi dēvē par „amatieriem ar ļoti profesionālu attieksmi" un savos koncertos dzied arī čehu tautasdziesmas.

„Mēs nekoncentrējamies tikai uz tautasdziesmu vien, mēs parasti izvēlamies kāda komponista apdari. Tajā melodija un teksts ir balstīti tradicionālajā mūzikā, tomēr, dziesmas skanējums ir savādāks," stāsta „Gentlemen's Singers" tenors Lukāšs Merkls

„Viena no lietām, ar ko vēlamies atšķirties, ir – nebūt stīviem dziedātājiem, kuri stāv kā stabi. Mēs gribam būt dzīvi mūsu publikai, mēs vēlamies, lai viņi jūtas patīkami un gaidīti mūsu koncertos," norāda  „Gentlemen's Singers" tenors Martins Ptačeks.

Grupa organizē arī kormūzikas festivālu Čehijas pilsētā Hradec Kralovā, šodien viņiem bija tikšanās Rīgas doma kora skolā – iespējams, skolas koris nākamgad varētu tajā piedalīties, jo festivāla fokuss būs tieši zēnu kori.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti