Kultūras ziņas

Kuldīgā aizvadīts Demokrātijas festivāls

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Liepājā koncertē Nino Katamadze

Gruzīnu dziedātāja Nino Katamadze: Improvizācija nozīmē būt šajā brīdī un vietā

Ar publikas stāvovācijām nedēļas nogalē koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" Liepājā izskanēja gruzīnu etnodžeza dziedātājas Nino Katamadzes koncerts. Kopā ar savu grupu "Insight" Katamadze izdziedāja gan pazīstamākās oriģināldziesmas, gan improvizācijas.

Pats svarīgākais, lai mūzika būtu ar nozīmi un stāstu, un lai tā būtu piepildīta ar emocijām. Tā savu muzicēšanu raksturo gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze. Viņa dzied tikai gruzīnu valodā un kopā ar savu grupu "Insight" piedāvā inteliģentu un unikālu mūzikas pieredzi, kurā savijas džezs, roks, pops un psihedēlija.

"Šodien es vēlos teikt, ka ļoti mīlu vēju. Un, ja es atrodos vietā, kur dzimis vējš, spēcīga mūzika, domāju, ka šodien būs balanss starp stipru vēju un protestējošām notīm, kas papildina viens otru. Ja tik daudz gadus tas šeit sadzīvo, arī jūsu latviešu dziedāšana kopkorī, vēlos daļu no šīs sajūtas aizvest sev līdzi," sacīja dziedātāja.

Katamadze muzicē, sniedzot koncertus visā pasaulē jau 24 gadus. Gruzijā dibinājusi arī labdarības fondu Ukrainas kara bēgļiem, un šī tēma ir nozīmīga dziedātājas repertuārā: "Nesadzirdēt un nesaredzēt to, kas notiek, nozīmē, ka neesi dzīvs cilvēks. Šodien man svarīgākais stāsts ir par Ukrainu un visu, kas tur notiek. Neskatoties uz briesmīgajiem notikumiem, Ukrainā pastāv mīlestība, kas ir stipra, īsta un patiesa. Kamēr pietiks spēka saredzēt šausmīgajā karā cilvēkus, kurus mīlēt, kuriem palīdzēt un būt līdzās, es domāju, ka tas ir pats nozīmīgākais stāsts mūsu visu dzīvēs."

Katamadzes muzicēšana ir kā pozitīvas enerģijas lādiņš. Mijiedarbība ar publiku zālē un melodiju improvizācijas ir nozīmīga katras uzstāšanās sastāvdaļa.

"Ja ir labs laiks, nepieciešams cits siltums un temperatūra. Ja ir daudz saules, nepieciešama veldze. Ja ir maz prieka, to vajag vairot. Ir ļoti dažādi. Tas ir vairāk stāvoklis, nevis akordi un harmonijas. Protams, ka visa centrā ir melodija. Improvizācija nozīmē būt šajā brīdī un vietā," skaidroja dziedātāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti