Vēsturisko ērģeļu svētkus turpina koncerts «Klusā lūgsna»

Septīto reizi Latvijā norisinās vēsturisko ērģeļu svētki. Šogad trīs koncerti jau aizvadīti, bet programma "Latvija – ērģeļu zeme" ar vēl septiņiem pasākumiem turpinās. Kā norāda svētku organizatori, 16. jūlijā gaidāms koncerts mazzināmā baznīcā Bauskas novadā - Budbergas Svētā Pāvila luterāņu baznīcā.

Ilona Birģele par koncertu "Klusā lūgsna"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Tajā spēlēšu es kopā ar čellisti Initu Malnaču un soprānu Aneti Viļumu. Atskaņosim Johana Sebastiāna Baha mūziku, Mendelszona, Šūberta un, protams, latviešu kompanistu radītās skaistākās dziesmas. Mums ir īpašs prieks, jo jubilārs, kompanists Ingmars Zemzaris speciāli mums ir izveidojis skaņdarba "Klusā lūgsna", kas ir arī mūsu koncerta vadmotīvs, versiju mūsu ansamblim – ērģelēm, soprānam un čellam. Tā kā mūs tāda skaista meditācija," par gaidāmo "Kluso lūgsnu" Budbergas evenģēliski luteriskajā baznīcā stāsta ērģelniece Ilona Birģele.

Septītie Vēsturiskie ērģeļu svētki norisināsies arī citos mēneša datumos dažādās vietās. Piemēram, 21. jūlijā Piltenē varēs iepazīt kādas pavisam īpašas baroka laika evaņģēliski luteriskās baznīcas ērģeles. Arī šajā koncertā vāks ziedojumus, lai atjaunotu šo aptuveni 300 gadus seno mūzikas instrumentu. Tāpat šomēnes gaidāmi arī koncerti Rojā un Slokā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti