Mūzikas jaunumi

Klajā nācis Paulas Saijas debijas albums “Pauls un Paula”

Mūzikas jaunumi

Jaunais mūzikls “ZUM ZUM” dodas pie skatītājiem!

Noklausies! Dziedātāja no Ukrainas radījusi dziesmu latviski

Noklausies! Dziedātāja Anastasia Vasilenko no Ukrainas radījusi dziesmu latviski

Dziedātāja Anastasia Vasilenko šobrīd atrodas Latvijā, mācās latviešu valodu, kā arī sarakstījusi un iedziedājusi dziesmu "Rītausma" latviski.

Anastasia Vasilenko dzimusi Mariupolē, mūzikas skolā mācījusies klavierklasē un vēlāk pabeigusi Mariupoles Mūzikas skolu akadēmiskās dziedāšanas nodaļā. 19 gadu vecumā Anastasia pārcēlās dzīvot uz Harkivu, kur pabeidza Kultūras akadēmiju estrādes dziedātāju kursā. Ukrainā aktīvi koncertējusi, kā arī bijusi gan dalībniece, gan uzvarētāja dažādos vietējos, gan starptautiskos vokālajos konkursos. Piedalījusies arī "X faktora" šovā Ukrainā.  

Kad sākās karš, Anastasia Vasilenko kopā ar savu meitu, vecākiem un vīru aptuveni mēnesi uzturējās un slēpās pagrabā, pēc tam pieņēma lēmumu ar meitu un māti pamest Ukrainu un doties uz Latviju. Dziedātājas vīrs un tēvs palika Harkivā strādāt un atbalstīt Ukrainu.

Latvijā Anastasia Vasilenko strādā Rīgas Valsts Klasiskajā ģimnāzijā par kora diriģenti. Divas reizes ir piedalījusies Osokina "Brīvības festivālā Ukrainai", kur satika un sadraudzējās ar vairākiem māksliniekiem gan no Latvijas, gan Ukrainas, piemēram, grupu "Sub Scriptum", ar kuriem kopā uzstājas un ir sarakstījusi dziesmu "Zijde sonce".

Anastasia Vasilenko aktīvi mācās latviešu valodu un ir sarakstījusi savu pirmo dziesmu latviešu valodā "Rītausma". Tā tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas un jūras pie Engures. Engure ir vieta, kur dziedātāja kādu laiku dzīvoja pie draugiem, kad no Ukrainas pārcēlās uz Latviju. Dziesma ir par to, ka nekad nevajadzētu nolaist rokas un padoties un ka pēc kaut kā tumša vienmēr nāks gaisma.

Klausieties dziesmu un sarunu ar mūziķi audio pielikumā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti