Rīta Panorāma

Parakstīta pirmā starptautiskā deklarācija par mākslīgo intelektu

Rīta Panorāma

Vēstures un sociālo zinību skolotāja Inta Romanovska

Izdos pēdējo "The Beatles" dziesmu

Pie klausītājiem visā pasaulē nonāks «jauna» britu grupas «The Beatles» dziesma

2. novembrī pie klausītājiem visā pasaulē nonāks leģendārās britu grupas "The Beatles" dziesma "Now and Then". Šo un vēl vairākas dziesmas 1979. gadā kā demo bija ierakstījis Džons Lenons, kuru 1980. gadā nošāva pie viņa dzīvesvietas Ņujorkā. Lenona atraitne Joko Ono kaseti ar šiem ierakstiem 1994. gadā nodeva Polam Makartnijam, tomēr "Now and Then" netika izdota, jo demo bija slikta skaņas kvalitāte.

Taču vairāk nekā 40 gadu pēc dziesmas ierakstīšanas "Now and Then" oriģinālā demo skaņas kvalitāte ir uzlabota ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību, bet abi vēl dzīvie bītli – Makartnijs un Ringo Stārs – pērn pilnībā pabeidza dziesmu.

Būtiski, ka "Now and Then" būs dzirdamas arī ceturtā bītla Džordža Harisona 1995. gadā iespēlētas akustiskās un elektroniskās ģitāras partijas.

81 gadu vecais Makartnijs "Now and Then" ir raksturojis kā "diezgan emocionālu" dziesmu. Viņš arī pastāstīja, ka ilgi ir prātojis par to, vai šo dziesmu vajadzētu pabeigt, taču tagad esot ļoti gandarīts par to, ka tas ir izdarīts. Savukārt 83 gadus vecais Stārs atceras, ka, strādājot studijā, viņam esot bijusi sajūta, ka Džons Lenons atkal ir kopā ar viņiem. Arī Lenona un Joko Ono dēls Šons ir izteicies atzinīgi par jauno dziesmu.

Pols Makartnijs jau ir paziņojis, ka šī būšot "The Beatles" pēdējā dziesma. Tās pirmatskaņojums notiks 2. novembrī pulksten 16.00 pēc Latvijas laikā, bet rīt videoapmaiņas vietnē "YouTube" tiks publicēts arī videoklips.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti