RIXC Mākslas un zinātnes festivāls šogad atmaskos «zaļo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 10 mēnešiem.

No 4. līdz 6. jūlijam Rīgā notiks ikgadējais RIXC Mākslas un zinātnes festivāls, kas šogad aktualizē mūsdienās tik populāro tēmu – “zaļš”, tiecoties atklāt šīs krāsas un dzīvesveida simbola daudzās un dažādās šķautnes, informē festivāla rīkotāji. 

Atklāšanas programmas publiskās lekcijas notiks 4. jūlijā plkst. 15 un 17 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) konferenču zālē. Festivāla atklāšanas programmu papildinās audiovizuālas un elektroniskās mūzikas performances, kurās piedalīsies Florāns di Bartolo, "RIXC EMAP" Rezidences mākslinieks no Francijas, un Platons Buravickis, komponists no Latvijas, kā arī jaunie mākslinieki no Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas. 

5. jūlijā plkst. 18 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks atklāta starptautiska laikmetīgās mediju mākslas izstāde “Zaļš/Atmaskots”. Izstādē mākslinieki veido jaunas attiecības ar dabu un vizuāli “izskaitļo”, cik zaļš ir mežs gada griezumā, rekonstruē 18. gadsimta slaveno “Parīzes zaļo” krāsu, kas tika izmantota glezniecībā un tekstilrūpniecībā un kuras sastāvā bija arsēns, kā arī pētī fizikālas parādības, tādas kā pēdējais stars, saulei rietot.

5. un 6. jūlijā RIXC festivāla programmā – ikgadējā starptautiskā mākslas un zinātnes konference "Open Fields 2019: Zaļš/Atmaskots – dabiski mākslīgais intelekts”, kuras mērķis ir “atmaskot zaļo”, “ekosistemātiski” no jauna savienot “posthumānos stāvokļus”, atklāt un atšifrēt “dabiski mākslīgo intelektu”. 

Sestdien, 6. jūlijā, plkst. 17 festivālu noslēgs "Sensible Garden" jauno mākslinieku no Liepājas un Karlsrūes (Vācija) skaņu mākslas performances un mākslinieciskas intervences Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā un K2 auditorijā. 

“Zaļš” šogad RIXC festivālā tiek aplūkots kā krāsa, bioloģiska parādība, materiāls medijs, semantiska konstrukcija un ideoloģija. Izstādes koncepciju par “zaļo” izstrādājis Parīzē dzīvojošais vācu biomākslas kurators un pētnieks Jenss Hauzers. Kuratora Jensa Hauzera pētniecībā “zaļais” ir aktuāls jau vairāku gadu griezumā. Sadarbībā ar RIXC Festivāla kuratoriem Rasu Šmiti un Raiti Šmitu pētnieks Jenss Hauzers ir izstrādājis koncepciju par “zaļā” atmaskošanu, lai RIXC Mākslas un zinātnes festivālā šogad piedāvātu alternatīvu skatījumu uz pašlaik tik plaši izplatīto virspusējo “zaļā” izpratni un valodu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti