Mākslas akadēmijā atklās lietuviešu grafiķu izstādi «Situācijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 2 mēnešiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 25. februārī plkst. 18 tiks atklāta Viļņas Mākslas akadēmijas (VMA) Grafikas katedras studentu un mācībspēku darbu izstāde „Situācijas”. Ekspozīcija apmeklētājiem būs pieejama līdz 10. martam.

Izstādes mērķis ir parādīt grafikas kā mākslas veida un medija dažādās situācijas, kas radušās VMA Grafikas katedras „klasterī”. Tur starp dažādām mākslām ilgstoši veidojusies starpdisciplināra sasaiste, kas grafikas kā mākslas veida paštēlu virzījusi ārpus tradicionālajām mākslas robežām, nosakot grafikas jomas robežu mainību.

Ekspozīcijā iekļautie vairāk nekā 40 autoru darbi sniedz ieskatu lietuviešu grafiķu jaunākās paaudzes darbā, mākslinieciskajos meklējumos, pētniecībā, domāšanā un izjūtās. Izstāde ietver dažādus mākslinieciskās izteiksmes veidus un situācijas: estampus, grāmatas – objektus, asamblāžas un glezniecību. 

LMA un VMA sadarbības ietvaros iepriekš tapušas: tekstilmākslas izstāde „Identitāte” (2010. gadā), metāla mākslas un dizaina izstāde (2011) un VMA Kauņas filiāles studentu darbu izstāde LMA (2013).

VMA ir lielākā un senākā mākslas augstskola Baltijas valstīs. Tās Arhitektūras katedra dibināta jau 1793. gadā. Augstskolai ir vairākas fakultātes – Viļņā, Kauņā, Telšos un Klaipēdā. Viļņas Mākslas akadēmija īsteno trīs doktora studiju programmas – mākslā, dizainā un mākslas kritikā. VMA mācībspēki ir arī pieaicinātie recenzenti LMA maģistra un doktora studiju programmu kvalifikācijas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti