Jelgavā būs skatāma Kates Seržānes izstāde «Savējie»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 7.maija līdz 30.jūnijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī būs apskatāma jelgavnieces Kates Seržānes izstāde „Savējie”. Izstādē varēs novērtēt mākslinieces darbus, kas 2013.gada augustā eksponēti Barselonā, Spānijā, kā arī pavisam jaunus zīmējumus, kas radīti tieši šai skatei.

Mākslinieces daiļrades galvenā tēma ir zivis, un iecere par izstādi radusies Jelgavā, novērojot makšķernieku kaislību un dzīvesveidu. Izstādē ikvienam būs iespēja sastapties ar bušu ķērājiem Jūrmalā, žibulētājiem uz Lielupes un apskatīt lieliski zīmētas ainavas ziemā.

Kate Seržāne  (1980) mācījusies Jelgavas Mākslas skolā un Ulda Rogas zīmēšanas studijā, 2006.gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) grafikas nodaļu. Māksliniece ir viena no retajām Latvijas grafiķēm, kura īpašu vērību velta zīmējumam, galvenokārt sēpijas tehnikā.

Pēc LMA absolvēšanas Seržāne piedalījusies daudzās starptautiskās izstādēs Polijā, Čehijā, Igaunijā, Beļģijā, Maķedonijā, Baltkrievijā u.c. Pilzenes starptautiskajā zīmējumu biennālē (Čehija) 2006., 2008. un 2012. gadā viņa atkārtoti ir saņēmusi sertifikātu par augstāko zīmējumu tehnisko kvalitāti. Pārstāvot Jelgavu, māksliniece 2012.gadā ar izstādi piedalījās Jelgavas sadraudzības pilsētas Pērnavas mākslinieku saietā, kur kopā ar jelgavnieci Ilonu Drīliņu radīja īpašu zīmējumu telpā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti