Nosauks LaLiGaBas mūža balvas ieguvēju un pretendentus piecās kategorijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ekspertu komisija 26.martā nosauks Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) šā gada mūža balvas ieguvēju Latvijas rakstniecībā, kā arī paziņos balvas pretendentus piecās kategorijās.

2014.gadā izdotos literāri augstvērtīgākos darbus Latvijas rakstniecībā noteiks piecās kategorijās:

  • labākais dzejas krājums,
  • labākais prozas darbs,
  • labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem,
  • labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā,
  • spilgtākā debija.

Kā no saviem avotiem uzzināja lsm.lv, katrā kategorijā būs pa četriem nominantiem, bet kategorijā "Spilgtākā debija" uz balvu pretendēs trīs autori.

Šogad ekspertu komisija piešķīrusi arī speciālbalvu par nozīmīgiem sasniegumiem Latvijas literatūrzinātnē, arī tās ieguvēju paziņos preses konferencē.

Balvas ieguvējs katrā nominācijā tiks izvēlēts LaLiGaBas ekspertu komisijas aizklātā balsojumā aprīlī. Iepriekš jau vēstīts, ka LaLiGaBa rīkotāji saņēma gandrīz 80 pieteikumus uz balvu.

Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LaLiGaBas lampu, kuras idejas autors ir dizaina studija "Mājo". Balvas veidola koncepcijas pamatā ir grāmata kā gaismas simbols, tādējādi atklājot literāri augstvērtīgu darbu spēju izgaismot domāšanu, emocijas un sapratni. Balva kā augstākā atzinība par ieguldījumu Latvijas literatūrā reizē kalpo arī kā funkcionāls interjera priekšmets Latvijas literātu mājvietās, gadu gaitā iedzīvinot simbolisku Latvijas literatūras gaismas lauku.

Lai dotu iespēju plašākai publikai iepazīt LaLiGaBas balvai nominētos autorus un viņu darbus, 11.aprīlī koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" notiks LaLiGaBas dzejas lasījumi, savukārt 18.aprīlī Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas darbnīcās notiks LaLiGaBas prozas lasījumi. Visi pasākumi būs bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā 2014.gada literāro veikumu izvērtēja literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis, dzejnieks Aivars Eipurs, dzejnieks un tulkotājs, žurnāla "Latvju Teksti" redaktors Guntars Godiņš, publicists, portāla "satori.lv" redaktors Ilmārs Šlāpins, dzejniece, literatūrzinātniece un literatūras skolotāja Iveta Ratinīka, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska, grāmatu dizainere Rūta Briede, dzejnieks Artis Ostups, literatūrzinātniece un literatūras skolotāja Lita Silova.

LaLiGaBa ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs.

Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonija notiks 24.aprīlī plkst.18 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Pasākums tiešraidē tiks translēts sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti