Mūkusalas mākslas salonā atklāts mākslas centra «Zuzeum» birojs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 11. līdz 21. oktobrim Mūkusalas mākslas salonā darbojas topošā mākslas centra „Zuzeum” atvērtais birojs, kas interesentus iepazīstina ar „Zuzeum” veidošanas procesu.

No sākotnējās idejas par Zuzānu kolekcijas apkopošanu vienās telpās Mūkusalas mākslas salons ir izaudzis par privātu mākslas institūciju, kas pēc pāris gadiem pārcelsies uz jaunām telpām Lāčplēša ielā 101 un pārtaps par mākslas centru „Zuzeum”. Tā kodolu veidos Zuzānu kolekcija un Mūkusalas mākslas salons – jau citā veidolā un ar citu nosaukumu.

“Mēs gribam radīt dzīvu vidi vietā, kurai līdz šim ar mākslu bijis maz sakara – Lāčplēša un Satekles ielu stūrī,” apliecina mākslas kolekcionārs Jānis Zuzāns.

Zaigas Gailes biroja izstrādātajā projektā paredzēts aiz bijušās Korķa fabrikas Lāčplēša ielā 101 uzbūvēt Latvijas mākslas dārgumu krātuvi Zuzānu kolekcijas vairāk nekā 5000 vienībām. Skulpturālo celtnes apjomu greznos īpaši šim projektam izgatavotas cēlmetāla plāksnes, kas simbolizēs ēkas vērtīgo saturu.

“Vispirms uzcelsim jauno ēku mākslas centra aizmugurē – Zuzānu kolekcijas glabātuvi. Tikmēr vecajās Korķa fabrikas telpās varam rīkot izstādes. Pēc tam ķersimies pie rekonstrukcijas un mākslas centra skulptūru dārza iekārtošanas,” atklāj arhitekte Zaiga Gaile.

Jau vēstīts, ka šobrīd „Zuzeum” ēkā apskatāma pirmā izstāde – kultūras un mākslas portāla Arteritorry.com rīkotā Baltijā lielākā Izraēlas laikmetīgas mākslas izstāde “Sapņi un drāmas”, kas atvērta līdz 5. novembrim. Savukārt 7. decembrī „Zuzeum” lielajā zālē notiks grupas “Instrumenti” jaunā albuma prezentācija.

Nākotnē mākslas centra „Zuzeum” programma piedāvās gan pastāvīgās mākslas ekspozīcijas un mainīgās izstādes, gan lekcijas, seminārus, koncertus, teātra un kino izrādes. Mākslas centru plānots atklāt 2021. gadā.

Interesenti ar Zaigas Gailes izstrādāto mākslas centra projektu var iepazīties „Zuzeum” atvērtajā birojā, kas līdz 21. oktobrim darbojas Zuzānu kolekcijas šībrīža mājvietā, Mūkusalas mākslas salonā. Biroja ekspozīcija ļauj uzzināt, kas ir pamatā „Zuzeum” vizuālajai identitātei, ko veidojusi grafikas dizainere Madara Krieviņa, kā arī apskatīt pirmo „Zuzeum” fasādes elementa prototipu – baltās bronzas plāksni dabiskajā izmērā.

Birojā par īpaši draudzīgu cenu var arī iegādāties izdevniecības “Neputns” klajā laisto mākslas albumu “Zuzānu kolekcija”, kā arī Mūkusalas mākslas salona radītos latviešu mākslinieku (Džemmas Skulmes, Miervalža Poļa un Ausekļa Baušķenieka) „emoji” jeb emociju ikonas – izšūtas uz silta džempera vai elegantas piespraudes formā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti