Kultūras ziņas

Leģendārajam Mākslas akadēmijas karnevālam 80!

Kultūras ziņas

Ceļojums Dainas Skadmanes mākslas pasaulē

"Kilograms kultūras" kategorija "Notikums"

«Kilograms kultūras»: Kategorija «Notikums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vēl tikai līdz pusnaktij ikvienam ir iespēja nobalsot par aizvadītā gada kultūras notikumiem un tādējādi piedalīties Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāla LSM.lv gada balsojumā “Kilograms kultūras”.
 

„Balva „Kilograms kultūras” ir svarīga tādēļ, ka tā nav vienkārši balva kādā vienā kultūras jomā, bet tā ir visaptveroša, jo mēs redzam, ka visa pasaule kļuvusi ārkārtīgi savienota, žanri mijiedarbojas,” saka Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja, „Kilograms kultūras” žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle.

"Kilograms kultūras" kategorija “Notikums” izceļ īpašas 2017. gada norises kultūrā.

„Šoreiz interesantais ir tas, ka esam izvēlējušies pasākumu, kas notiek ārpus Latvijas, un tie ir Eslingenas dziesmu svētki. Eslingena ir pārsteidzošs kultūrfakts, kurā Latvija un vispār latviešu nācija reprezentēja savu kultūru ārzemēs tik ļoti plašā veidā,” skaidro Rozentāle.

Otrs „Kilograms kultūras” žūrijas nominētais aizvadītā gada kultūras notikums – Starptautiskais laikmetīgā teātra festivāls “Homo Novus”.

„Tas ir teātra festivāls, kas reāli izaicina un kur tu esi spiests iesaistīties, un vienmēr tu kā skatītājs ļoti gūsti,” vērtē Rozentāle.

Neparasti, ka šoreiz „Notikumu” kategorijā iekļuvušas divas vērienīgas izstādes, kas savā ziņā aptver visu Latvijas vēsturi. Godinot mākslinieka Romana Sutas piemiņu, divos muzejos vienlaikus tika atklātas viņa daiļradei veltītas izstādes – “Romans Suta -120. Universālā mākslas formula” Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Savukārt gada nogalē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs skatītājus ierāva nesenās vēstures notikumos starpdisciplinārā izstādē “Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze”.

„Katrs no mums, iespējams, ir kļuvis pavisam atšķirīgs kopš tā laika, kad nebija interneta. Un šī izstāde liek domāt nevis tikai par mākslu, bet pavisam ko citu, par savu būtību, atmiņām, cik vispār spēj atcerēties, kā to saglabā, kas šodien ir svarīgs un kas toreiz bija svarīgs,” norāda Rozentāle.

Balsojums Latvijas Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv turpināsies līdz pusnaktij. Uzvarētāju paziņošana notiks Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un Latvijas Sabiedrisko mediju portāla gada balvas kultūrā “Kilograms kultūrā” svinīgajā ceremonijā 14. februāra vakarā, ko tiešraidē translēs Latvijas Televīzija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti