Dienas ziņas

Neskaidrs Lielplatones zvanu kolekcijas liktenis

Dienas ziņas

Bastejkalna piekājē šovasar žilbinās instalācija "Hokejists"

Dailes teātra skvērs atjaunots par 1,7 miljoniem eiro

FOTO: Dailes teātra skvērs atjaunots par 1,7 miljoniem eiro

Pēc divu gadu ilgiem atjaunošanas darbiem Dailes teātra priekšlaukums tagad kļuvis pieejams. Tajā vairs nav automašīnu stāvlaukuma un ir paplašināta teritorijas zaļā zona. Viss projekts izmaksāja 1,7 miljonus eiro.

Dailes teātra skvērs bija novecojis un nepievilcīgs – no iebrukušiem dzelzsbetona blokiem spraucās ārā armatūra, vieta bija bezpajumtnieku iecienīta. Pēc vairāku gadu ilgas vilcināšanās laukums guvis jaunu, daudz pievilcīgāku izskatu.

"Šeit ir ļoti veiksmīgi un kvalitatīvi izveidota zaļā zona. Ir atpūtas zona. Tas nozīmē, ka parks kalpo ne tikai tiem, kas dodas uz teātri, bet ikdienā arī citi varēs nākt un labi pavadīt laiku," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

"Tātad visi rīdzinieki, visi Latvijas iedzīvotāji, teātra apmeklētāji, aktieri var nākt iedvesmoties zaļumos, pasēdēt, paskatīties. Jūs redzat, ka te ir gan dobītes, gan dažādas vietiņas, kur sēdēt – gan apaļas, gan kantainas. Tā, lai būtu interesanti un nebūtu vienmuļi," norādīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (Nacionālā apvienība).

Tā kā 15 tūkstošu kvadrātmetru lielais skvērs ir gan valsts, gan pašvaldības īpašums, tad arī izmaksas sedza abas puses – Rīgas dome piešķīra virs 200 tūkstošiem eiro, valsts ieguldīja vairāk par vienu miljonu eiro. Projekts nebija vienkāršs. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs atzina: "Galvenais izaicinājums ir iekļauties budžetā un termiņā. Šajā projektā šie biji klasiskie izaicinājumi."

Lai pasargātu šo teritoriju, ja būs tāda nepieciešamība, tiks uzstādītas tā dēvētās stropa jeb pārvietojamās novērošanas kameras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti