Rīta Panorāma

Intervija ar Ansi Jurģi Stabingi un Ansi Jansonu

Rīta Panorāma

Intervija ar Keniju "Blues Boss" Veinu

Intervija ar Žilvinu Naujoku

Visvairāk skatītā lietuviešu filma nonākusi līdz mūsu ekrāniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 1 mēneša.

Visvairāk skatītā lietuviešu filma nonākusi līdz mūsu ekrāniem. Pēc pirmizrādes Lietuvas un ASV kopražojuma filma „Pelni sniegā” skatāma vairākos kinoteātros, bet plašāk Latvijā tā tiks izrādīta no 29. marta.

Filma “Pelni sniegā” tapusi pēc Amerikā dzīvojošās rakstnieces Rūtas Šepetis romāna „Starp pelēkiem toņiem” un ir stāsts par kādas ģimenes izsūtīšanu uz Sibīriju Otrā pasaules kara laikā.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja filmas producents Žilvins Naujokas, filma “Pelni sniegā” atšķiras no lietuviešu filmām, kādas ierastas lietuviešu skatītājam, jo tā tapusi pēc Amerikas Savienotajās Valstīs mītošas lietuviešu autores darba, turklāt arī režisors ir Amerikas lietuvietis Mariuss Markevičus. Filmas budžets ir lielākais, kāds jelkad bijis lietuviešu kinematogrāfā, - 4,5 miljoni eiro.

 

Grāmata “Starp pelēkiem toņiem” ir teju aplidojusi pasauli, tulkota un izdota daudzās valstīs, arī Latvijā Silvijas Brices tulkojumā, saņēmusi neskaitāmas godalgas, kļūstot par pasaules bestselleru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti