Panorāma

Hlevickis atkal uz apsūdzēto sola

Panorāma

Krievija par nevēlamām personām pasludina Judinu, Maizīti un Hermani

Latvijas Televīzijas kultūras programma

LTV kultūras programmas centrā – Eiropas Kinoakadēmija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas gads pamazām tuvojas noslēgumam, un tā izskaņas spožākos mirkļus, gluži tāpat kā visa gada garumā, atspoguļos Latvijas Televīzija.

Nekā mums šoruden nav svarīgāka par kino. Pat ja jūs domājat savādāk – jūs taču necerējāt, ka es to nepateikšu? Mēs gaidām Eiropas Kinoakadēmiju Rīgā. Tas ir pilnīgi unikāls gadījums, kas neatkārtosies tuvākajos 50 gados pilnīgi noteikti,” saka kinokritiķe Daira Āboliņa.

Sagatavojot savu skatītāju Eiropas kino, 10 izcilāko Eiropas filmu izlase ar kinokritiķes Āboliņas un citu profesionāļu priekšvārdu no 17. oktobra piektdienu vakaros LTV7. Eiropas Kinoakadēmijas laikā arī kino ziņas un tiešraide no sarkanā paklāja. „Pirmā kamera, kura trāpīs Vimam Vendersam, būs Latvijas Televīzijas kamera. Es ceru, ka mēs esam tam gatavi,” saka Āboliņa.

Tuvojoties Lielās lasīšanas finālam 16. novembrī Gaismas pilī, ik sestdienu pusseptiņos – zināmi cilvēki par pusfinālā iekļuvušo 21 grāmatu.

Atceroties grandiozo „Born ir Riga” koncertu, 18. oktobra vakarā dokumentāla filma “Talanta formula. Dzimuši Rīgā” par koncerta tapšanu. Īpašas un arī pavisam svaigi ierakstītas teātra izrādes raidījumā „Teātris zip” sestdienu vakaros, kā arī jau iemīļotie „100 gramu” kultūras raidījumi – diskusija, personība un „Nacionālie dārgumi”, gan ar jaunu vadītāju.

„Ļoti patīkami bija redzēt tik cienījamus un godājamus cilvēkus, un tas jau laikam pavadīs ikvienā raidījumā un tā ir tā patīkamākā sadaļa, bet atrast to raidījuma sāli, to garīgo gultiņu, tas nav vienkārši,” prieku pauž jaunais vadītājs Zigfrīds Muktupāvels un piebilst: „Es mēģināšu to meklēt un esmu pārsteigts par komandas palīdzību”.

Jau nākamā gada sākumā izcilākajām kultūras personībām un notikumiem – "Kilograms kultūras" balvas pasniegšana, no šīs sezonas – kopā ar kolēģiem no Latvijas Radio.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti