Dienas ziņas

Svētku laikā iedzīvotāji aktīvi iepērkas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Aktieru proves Kairiša topošajai filmai "Uļa"

Filmēties gribētāji pulcējas uz Viestura Kairiša filmas «Uļa» kastingu Viļānos

Režisora Viestura Kairiša jaunākais kino projekts ir spēlfilma par slaveno Latvijas basketbolisti Uļjanu Semjonovu. Viņa ir no vecticībnieku ciemata Daugavpils pusē – arī filmēšana noritēs Latgalē, un tā būs iespēja vietējiem iedzīvotājiem – neatkarīgi no filmēšanās pieredzes un vecuma – izmēģināt sevi aktieru profesijā.

Ap 50 lielu un mazu filmēties gribētāju no dažādām Latgales pusēm ieradušies uz Viestura Kairiša topošās spēlfimas "Uļa" kastingu Viļānos. Uz provēm filmai par latviešu neparasto basketbolisti Uljanu Semjonovu epizodiskās lomās un masu skatos aicināti cilvēki ar īpašiem parametriem – maza auguma pieaugušie, tāpat arī puikas ar izteiksmīgām ausīm vai īpašu skatienu galvenās varones brāļa lomai. 

Režisors Viesturs Kairišs skaidro: "Mazie augumi par to, ka Uļa ir gara. Pašu Uļjanu spēlēs puisis Kārlis Arnolds Avots, kas arī [filmā] "Janvārī" bija galvenajā lomā. Tā bija viņa ideja vispār to taisīt. Viņš ir ap diviem metriem."

Kāds uz provēm ieradies pirmo reizi, cits jau ir ar pieredzes bagāžu.

"Es jau piecus gadus vadu pasaulē vienīgo latgaliešu raidījumu "Žik!", un mana sapņu profesija ir kļūt par aktrisi. Tā ka es jau nebaidos no kamerām, atbraucu izmēģināt, kā tas vispār ir," pastāsta Lendžu pagasta iedzīvotāja Adriana Goroščaka.

"Stāvēju pie durvīm, bija satraukums, bet iegāju iekšā un satraukums pazuda," par kastinga pieredzi teic Rogovkas iedzīvotājs Arvīds Gļauda.

Filma "Uļa" vēstīs par basketbolistes bērnību – paradoksāls stāsts par Latvijas laukos pamanītu neparasti liela auguma bērnu, kurš 13 gados nonāk Rīgā un pamazām atklāj sava auguma priekšrocības un arī sportisko talantu.

"Viņa dzīvoja vienkārša cilvēka dzīvi vienkāršos laukos starp vecticībniekiem un neko daudz nezināja ne par basketbolu, ne par lielo pasauli, bet viņa bija izdevusies liela augumā. Praktiski no meža, no džungļiem viņu vienkārši atrada un burtiski izrāva uz Rīgu, jo viņa negribēja braukt," stāsta režisors Kairišs.

Kastinga vieta – Viļāni – izvēlēta apzināti. Režisors Viesturs Kairišs pats nāk no šīs puses: "Kā man patīk latgaliešu cilvēki! Es ar viņiem parunājos, uzzinu, ko viņi dara, kā viņi dzīvo, kā viņu dzīve rit. Bija arī forši tipāži. Latgales, it sevišķi Viļānu apkārtne, ir mana Holivuda – es šeit visas filmas filmēju."

Filmas proves notiks arī nākamnedēļ Ludzā un Zilupē. Filmas pirmizrādes laiks gan vēl nav zināms, jo filmēšanas process noritēs šoziem un tad lielākais darbs sekos vasarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti