Dienas ziņas

Grandiozi noslēdzas deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs"

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Šovakar noslēdzas Dziesmu un deju svētki

«Jūs stiprināt mūsu latviskumu» – prezidents pateicas Dziesmu un deju svētku veidotājiem

Dziesmusvētki tuvojas kulminācijai – noslēguma koncertam Mežaparka lielajā estrādē. Pirms svētku noslēguma ar to mākslinieciskajiem vadītājiem, virsdiriģentiem un organizētājiem svētdien, 9. jūlijā, tikās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Savā otrajā darba dienā Valsts prezidents Rīgas pils dārzā uzņēma tos, kuri beidzamos piecus gadus strādājuši, lai visai pasaulei parādītu skaistu brīnumu – dziesmu un deju svētkus.

"Es gribu teikt jums visiem lielu paldies par to, ko esat darījuši un darāt, pirmkārt, lai stiprinātu un veicinātu mūsu latviskumu. Otrkārt, lai Dziesmu un deju svētku tradīcija būtu ne tikai dzīva, bet arī ļoti spēcīga."

Rinkēvičs uzrunā sacījis, ka šie pēdējie pieci gadi bija vieni no vissarežģītākajiem: "Gan Covid-19 pandēmija, gan karš, gan visāda veida problēmas radīja vairāk izaicinājumu, nekā mēs visi gribētu. Par spīti tam – lielā mērā darot visu, lai šī mūsu tradīcija būtu tikpat spēcīga kā vienmēr – jūs esat radījuši vienu no skaistākajām nedēļām."

"Zinu, ka jau rīt jūs sāksiet gatavoties nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem. Jau rīt jūs sāksiet domāt par to, ko vēl varētu izdarīt labāk un skaistāk. Bet šī nedēļa, ko mēs visi esam izdzīvojuši šeit, Rīgā, un tas, ka katrs koncerts sociālajos tīklos – kas parasti ir ārkārtīgi kritiski – izraisa milzīgu sajūsmas vētru, ir milzīgs jūsu nopelns!

Tādēļ visas mūsu valsts vārdā – liels paldies un tā turpiniet!" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

To, ka gatavošanās šiem svētkiem bijusi sarežģīta, atzīst arī to veidotāji. Liels izaicinājums bijis Covid-19 pandēmija, jo mēģinājums varēja atsākt vien tikai pirms pusotra gada. Taču varot pavisam droši teikt, ka vēlme dziedāt un dejot joprojām ir stipra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti