«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums

Klasiskajā versijā šajā sacepumā liek parastos kartupeļus, bet var pagatavot arī ar batāti jeb saldo kartupeli. Sildošs, barojošs un veselīgs ēdiens, kas gan glīti izskatās uz galda, gan labi noder viesu un ģimenes pabarošanai.

Sastāvdaļas:

  • 800 grami saldā kartupeļa
  • 250 grami nevārītu brūno lēcu
  • 120 grami kūpināta tofu
  • 1 neliels sīpols 
  • 200 mililitri sojas kulinārijas krējuma
  • 1 ēdamkarotes rauga pārslu
  • garšvielas: malts muskatrieksts, timiāns, pipari, sāls.

Norāde: veģetārajā versijā sojas kulinārijas krējumu var aizvietot ar saldo krējumu.

Pagatavošana: 

  • Lēcas liek vārīties verdošā ūdenī aptuveni 20 minūtes vai kamēr mīkstas.
  • Kamēr lēcas vārās, nomizo saldo kartupeli, sagriež palielos gabalos, liek vārīties citā katliņā nelielā ūdens daudzumā.
  • Kad lēcas gatavas, nokāš lieko ūdeni un liek tās cepamtraukā (manējais ir aptuveni 20x20 cm)
  • Lēcām pievieno sagrieztu sīpolu, timiānu, piparus, sāli pēc vajadzības. Samaisa.
  • Kad kartupeļi mīksti, nokāš lieko ūdeni, pievieno šķipsnu malta muskatrieksta un sāli (pēc izvēles un garšas), visu saspaida biezputrā.
  • Cepamtraukā virs lēcām sadrupina kūpināto tofu. Ja tofu paciņā ir palicis šķidrums, to arī pievieno. Visu samaisa. 
  • Pa virsu lēcām kārto saldā kartupeļa biezputru, izlīdzina.
  • Uzlej un izlīdzina 200 ml sojas kulinārijas krējuma, uzkaisa rauga pārslas.
  • Liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 200 grādos aptuveni 15 minūtes. 

Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Lai labi garšo!

Citi ēdieni bez gaļas

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti