"Jūs varat pagatavot augu izcelsmes malto gaļu no kartupeļu proteīna. Tas ir traki! Tas ir patiešām traki. Un kas tālāk? Atkal būs kaut kas jauns," sacīja kartupeļu audzētājs Nils Klemensens.
Visiem ir labi zināma kartupeļu ciete, ko ražo arī pie mums Alojā un plaši izmanto kulinārijā un dažādu produktu un materiālu ražošanā. Mazāk zināms, ka no šiem dārzeņiem iegūst arī olbaltumvielas, ko Dānijas uzņēmums izmanto par pamatu gaļas aizstājēju ražošanā.
Proteīna saturs bumbuļos ir mazāks nekā, piemēram, pākšaugos, taču to var ražot kā blakusproduktu cietei.
Dānijā jau izmēģināta augu izcelsmes maltās gaļas un vegānā siera ražošana un notiek darbs citu alternatīvu produktu izstrādē.
Tirgus niša ir perspektīva, un pēdējo 15 gadu laikā ikgadējais kompānijas apgrozījuma pieaugums ir apmēram 10%.