Tako ar malto gaļu
Sastāvdaļas:
- Viena paka tako laiviņu (12 gab.)
- 300 g liellopu maltās gaļas
- 14 g tako garšvielu
- 60 g tako mērces
- 1/3 gl ūdens
- lapu salātu galviņa
- 50 g parmezāna siera, rīvēta
- 3 tomāti (vidēja lieluma)
- 1 garais gurķis
- 3 marinēti gurķi
- 1 sīpols
- 150 g skābā krējuma
- + eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1) Uzkarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un apcep malto gaļu (300 g).
2) Pievieno gaļai tako garšvielas (14 g), kārtīga samaisa. Tad pievieno tako mērci (60 g). Atkal samaisa un pielej ūdeni (1/3 gl). Atstāj 5–10 minūtes pasutināties.
3) Cepeškrāsnī 100 grādos liek sildīties tako laiviņas (uz apmēram 5 minūtēm).
4) Sagriež nelielos kubiņos visas piedevas – tomātus, gurķus, sīpolu, sasmalcina lapu salātus.
5) Ņem tako laiviņu, tās apakšā liek sasmalcināto lapu salātu, tad gaļu, pēc tam sieru un tad visus svaigos dārzeņus. Galvenais – no visa mazliet, lai nekrīt pāri malām. Ja grib – visam pāri var pārliet skābo krējumu (to pēc gaumes var papildināt ar dažādām garšvielām). Pasniedz uzreiz pēc piepildīšanas. Labu apetīti!