Biezpiena aveņu pīrādziņi. Gatavojam kopā ar bērniem!

Laba brīvdienu našķa recepte - trausli, gardi pīrādziņi, tos pagatavot spēj arī bērni. Izmēģiniet!

Biezpiena aveņu pīrādziņi

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 350 g kviešu miltu
  • 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 250 g biezpiena
  • 100 g cukura
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 300 g biezpiena
  • 140 g cukura
  • 80 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vanilīna cukura
  • 100 g saldētu aveņu

+ ola pīrādziņu pārsmērēšanai

Pagatavošana:

1. Vispirms pagatavo mīklu. Ņem bļodu un liek tajā sviestu (200 g), cukuru (100 g) un šķipsniņu sāls. Ar mikseri saputo.

2. Ja biezpiens ir graudains, tad ar rokām vai dakšķiņu to saspaida, lai lielākie graudiņi sadalās. Tad pievieno biezpienu (250 g) iepriekš sajauktajai masai un ar mikseri samaisa.

3. Pievieno miltus (350 g) un samīca visu viendabīgā mīklā.

4. Gatavo pildījumu. Citā lielā bļodā sajauc biezpienu (300 g) ar cukuru (140 g), pievieno 1 olu, vanilīna cukuru (1 tējkaroti), miltus (80 g) un saldētās avenes (100 g). Visu kārtīgi samaisa kopā. (Ar pildījumu darbojas ātri, jo, avenēm kūstot, pildījums paliks šķidrs).

6. Ņem mīklu un izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar krūzīti vai glāzi saspiež aplīšus.

7. Katra aplīša vidū liek pildījumu – apmēram 1 tējkaroti – un tad kā pīrādziņu aizloka ciet, maliņas viegli saspiežot, lai pildījums netek ārā.

8. Pīrādziņus liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.

9. Sakuļ 1 olu un pirms cepšanas pīrādziņus pārsmērē ar to.

10. Cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti