Latvijā
Vidzemē aiztur pedofilu vien dažus mēnešus pēc iznākšanas no cietuma
Vidzemē aiztur pedofilu vien dažus mēnešus pēc iznākšanas no cietuma
Izmantojot sociālo platformu kā aizsegu, kāds vīrietis Vidzemē sazinājies un veicis seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgu meiteni. 1985. gadā dzimušais vīrietis pērn decembrī iznāca no cietuma, kur atradās pusotru gadu par līdzīgu noziegumu. Pagāja tikai pāris mēneši, kad šī persona atkal ir aizturēta. Policija lēš, ka šī persona pēc izmeklēšanas atkal nonāks cietumā.
Ar karikatūrām atspēko mītus par ES un NATO
Ar karikatūrām atspēko mītus par ES un NATO
No otrdienas, 30. aprīļa, Rīgā, iepretim valdības ēkai, apskatāma karikatūrista Gata Šļūkas izstāde par mītiem, stereotipiem un maldīgiem uzskatiem, kas radušies sabiedrībā par Eiropas Savienību un NATO. Izstādē apskatāmas 10 visizplatītākās nepatiesības, lai ikviens varētu novērtēt Eiropas Savienības un NATO lomu un ieguldījumu kopīgo vērtību stiprināšanā.
Demences pacientiem un viņu aprūpētājiem sāk semināru ciklu
Demences pacientiem un viņu aprūpētājiem sāk semināru ciklu
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā otrdien sākts semināru cikls "Drosmīgi par demenci", lai sniegtu atbalstu demences pacientu radiem un aprūpētājiem, veicinātu pacientu iekļaušanu sabiedrībā un izglītotu sabiedrību par diagnozi. Pērn, rīkojot seminārus par psihisko veselību, demences temats cilvēkus interesēja visvairāk. Turklāt Latvijā trūkst atbalsta gan slimības pacientiem, gan viņu aprūpētājiem.
Aptaujātie Rēzeknes novada iedzīvotāji pārsvarā ir pret apvienošanos ar pilsētu
Aptaujātie Rēzeknes novada iedzīvotāji pārsvarā ir pret apvienošanos ar pilsētu
Rēzeknes novada pašvaldībā deklarētie iedzīvotāji aicināti piedalīties aptaujā, kuras mērķis bija apzināt iedzīvotāju nostāju par 2029. gadā gaidāmo Rēzeknes novada un Rēzeknes valstspilsētas pašvaldību apvienošanu, ko paredz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma normas. Aptaujā savu viedokli izteica nepilni 2500 respondentu, un lielākā daļa aptaujāto bija pret pašvaldību apvienošanu. Arī abu pašvaldību vadībai vienprātības par apvienošanu šobrīd nav – pilsētas vadība uzskata, ka apvienošanās ir neizbēgama un tā būs izdevīgāka abām pusēm, savukārt novada pašvaldība tam kategoriski nepiekrīt.
Atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas rosina ļaut arī vidusskolas posmā
(papildināts)
Atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas rosina ļaut arī vidusskolas posmā (papildināts)
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija galīgajam lasījumam virza grozījumus, kas vēl šogad ļaus pamatskolēniem atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, lai kādu citu valodu varētu apgūt jau no nākamā mācību gada. Taču komisijā raisījās plašas diskusijas par to, vai grozījumus attiecināt arī uz vidusskolu līmeni. Izglītības ministrija aicina vispirms sakārtot regulējumu pamatizglītības posmā un tikai pēc tam pievērsties pārejai vidējās izglītības posmā. 
Saeima tomēr atgriežas pie jautājuma par kriminālatbildības pastiprināšanu par nelikumīgu partijas f...
Saeima tomēr atgriežas pie jautājuma par kriminālatbildības pastiprināšanu par nelikumīgu partijas finansēšanu (papildināts)
Saeimas Juridiskā komisija ir atgriezusies pie jautājuma par kriminālatbildības pastiprināšanu politiskās partijas nelikumīgas finansēšanas gadījumā. Ar otro piegājienu komisijas vairākums idejiski atbalstījis Tieslietu ministrijas rosinātos grozījumus Krimināllikumā, kas paredzētu uz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apjomam, no kura iestājas kriminālatbildība.
Iecelti sešu jauno LU fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji
Iecelti sešu jauno LU fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji
Otrdien, 30. aprīlī, iecelti sešu jauno Latvijas Universitātes (LU) fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji. Tas noticis saskaņā ar 22. aprīlī pieņemto LU Padomes lēmumu par LU rektora profesora Gundara Bērziņa ierosinātajiem grozījumiem LU iekšējās konsolidācijas plānā, informēja LU.
Ādažu poligonā militāro mācību laikā notiks tanku šaušanas sacensības
Ādažu poligonā militāro mācību laikā notiks tanku šaušanas sacensības
Ādažu militārajā poligonā šonedēļ – no 1. līdz 4. maijam – notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze. Mācību laikā notiks tanku šaušanas sacensības, kuru mērķis ir stiprināt NATO sabiedroto spēku integrāciju un uguns jaudu.
Seismologs: Kurzemē fiksēta neliela zemestrīce
Seismologs: Kurzemē fiksēta neliela zemestrīce
Latvijā vienīgā seismoloģiskā stacija fiksējusi zemes vibrācijas Kurzemē otrdienas priekšpusdienā, portālu LSM.LV informēja Latvijas Universitātes pētnieks, seismologs Viesturs Zandersons.
No 3. maija mežos nosaka ugunsnedrošo laiku
No 3. maija mežos nosaka ugunsnedrošo laiku
Valsts meža dienests ar 3. maiju noteicis meža ugunsnedrošā laikposma sākumu visā valsts teritorijā, kas paredz vairāku būtisku noteikumu ievērošanu. Dienests aicina visus iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem ar uguni mežā.
Pēc Rēzeknes domes atlaišanas neplāno rīkot ārkārtas vēlēšanas
Pēc Rēzeknes domes atlaišanas neplāno rīkot ārkārtas vēlēšanas
Plānojot drīzumā lemt par Rēzeknes domes atlaišanu, vienlaikus paredzēts virzīt grozījumus likumā, lai pagarinātu termiņu, kurā pēc domes atlaišanas nerīko vietvaras ārkārtas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pastāstīja par pašvaldībām atbildīgā ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība").

Vairāk

Svarīgākais šobrīd