Latvijā
FOTO. Prezidents Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku
FOTO. Prezidents Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, 16. maijā, privātā audiencē tikās ar Romas katoļu baznīcas pāvestu Francisku, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Vizītes laikā Rinkēvičs tikās arī ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu un pārrunāja Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību.
Vēlreiz aiztur par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēto taksistu
Vēlreiz aiztur par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēto taksistu
Valsts drošības dienests (VDD) aizturējis divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijas specdienestiem, informēja dienestā. Viena no personām jau iepriekš ir apsūdzēta par spiegošanu Krievijas labā – taksists Sergejs Sidorovs, kurš nodevis ziņas tā saucamajiem "Baltijas antifašistiem".
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Eiropas Parlaments (EP) ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) tieši vēlētā institūcija, kas pieņem tiesību aktus, kuri ietekmē ikviena ES iedzīvotāja dzīvi un skar vairuma cilvēku prioritātes. 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām tuvojoties, portāls LSM.lv sāk rakstu sēriju "Kas man no tā?", kurā skaidros, kā Eiropas Parlaments pieņem lēmumus un kā lēmumi dažādās jomās ietekmē iedzīvotāju ikdienu. 
Savulaik atbalstīto ieceri par nodokļa atlaidi daudzbērnu ģimeņu lielajiem auto vairs negrasās ievie...
Savulaik atbalstīto ieceri par nodokļa atlaidi daudzbērnu ģimeņu lielajiem auto vairs negrasās ieviest
Daudzbērnu ģimenēm bieži vien, iegādājoties auto, ļoti svarīgs ir sēdvietu skaits, un šādām ģimenēm nereti ir nepieciešami septiņvietīgi auto, taču visbiežāk lētākie šādi auto ir ar lielāku motora tilpumu un attiecīgi – lielu ikgadējo auto nodokli. Pirms aptuveni 5 gadiem Saeimas konceptuāli atbalstīta iecere piemērot ģimenēm atlaidi šādiem auto ir pazudusi no darba kārtības un tagad atbildīgā ministrija piedāvā iegādāties dārgos elektroauto ar atbalstu vai pāriet uz velosipēdiem un elektriskajiem skrejriteņiem.
Uz autoceļa Alūksne–Ape sāk būvdarbus divos posmos
Uz autoceļa Alūksne–Ape sāk būvdarbus divos posmos
Uz reģionālā autoceļa Alūksne–Ape (P39) Alūksnes novadā sākti būvdarbi, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Posmu no Alsviķiem līdz Sapnīšiem (7,92.–11,36. km) pārbūvēs, bet nākamajā posmā līdz Galdusila ceļam (11,36.–14,99. km) atjaunos segumu. Pārbūves posmā darbi plānoti līdz 2025. gada rudenim, bet seguma atjaunošanu pabeigs šogad jūlija vidū.
Saeimas deputāts Burovs nākamgad kandidēs pašvaldību vēlēšanās
Saeimas deputāts Burovs nākamgad kandidēs pašvaldību vēlēšanās
Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts, partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) priekšsēdētājs Oļegs Burovs startēs nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kandidējot uz vietu Rīgas domē, deputāts apstiprināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".
Jēkabpilī par 70 000 eiro ierīkota jauna sabiedriskā tualete
Jēkabpilī par 70 000 eiro ierīkota jauna sabiedriskā tualete
Jēkabpilī izveidota jauna sabiedriskā tualete, kuras izmaksas pārsteidz iedzīvotājus. Mazmājiņas ierīkošanas kopējais iztērētais finansējums nedaudz pārsniedz 70 tūkstošus eiro. Sabiedrībā izskan pārmetumi par izšķērdību, savukārt pašvaldībā skaidro, ka šādai summai ir savi iemesli.
Aglonas Dievmātei iedibina savus svētkus
Aglonas Dievmātei iedibina savus svētkus
Tūkstošiem ticīgo Latvijā Aglonas Dievmāte ir tā, pie kuras vērsties slimības, neveiksmes laikā vai gluži vienkārši, kad vajag padomu. Pēc Rēzeknes–Aglonas diacēzes bīskapa Jāņa Buļa iniciatīvas pirmo reizi Aglonā atzīmēti svētki, kas veltīti tieši svētbildes radītajam fenomenam.
Vidzemes tirgū Rīgā atklāj sezonu un diskutē par attīstību
Vidzemes tirgū Rīgā atklāj sezonu un diskutē par attīstību
Atklājot vasaras tirgošanās sezonu, Vidzemes tirgū vienlaikus sarīkota arī diskusija, par to, kā attīstīt šo vietu. Jaunie arhitekti, kuri piedalījušies ideju izstrādē, norādīja uz degradēto vidi un nepieciešamību pēc nozīmīgām pārmaiņām. Uz tām cer arī tirgotāji un pircēji. Savukārt tirgus pārvaldnieks SIA "Rīgas nami" stāsta, ka pašiem par pārsteigumu pērn aizsāktais Nakts tirgus izrādījies veiksmīgs un tirgošanās notikusi visa gada garumā.  
Ārstu biedrība: 61% mediķu saskārušies ar vardarbīgiem pacientiem vai viņu tuviniekiem
Ārstu biedrība: 61% mediķu saskārušies ar vardarbīgiem pacientiem vai viņu tuviniekiem
Lai pasargātu ārstus no pacientu vai viņu tuvinieku vardarbības, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) vēlas izmaiņas Krimināllikuma 269. pantā. Ja tās ieviestu, medicīnas personālam būtu līdzīgs statuss kā policistiem vai ugunsdzēsējiem: ja viņiem uzbrūk, riskē nonākt cietumā. LĀB veiktā aptauja liecina, ka 61% ārstniecības personāla ir saskāries ar vardarbību darba vietā, bet 72% no tiem ir cietuši pat trīs un vairāk reizes.
Saeimas juristi izbrāķē Rēzeknes domes atlaišanas projektu; Mieriņa pašlaik neredz tam pamatojumu
(p...
Saeimas juristi izbrāķē Rēzeknes domes atlaišanas projektu; Mieriņa pašlaik neredz tam pamatojumu (papildināts)
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajā, valdības atbalstītajā projektā par finanšu grūtībās nonākušās Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu paustie argumenti vērtējami kā nepietiekami un tiesvedības gadījumā valsts zaudētu, brīdina Saeimas Juridiskais birojs. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) politiķe Daiga Mieriņa  secināja - pašlaik nav juridiska pamatojuma Rēzeknes domes atlaišanai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd