Teātru jaunā sezona: Latvijas Leļļu teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio rīta programma turpina īsi iepazīstināt ar teātru jaunās sezonas galvenajiem plāniem un iecerēm. Kārta līderim jaunākās paaudzes skatītāju konkurencē – Latvijas Leļļu teātrim, kas šosezon sola veselu klasikas iestudējumu birumu, turklāt pirmoreiz sadarbosies arī ar kādu Latvijā jau labi pazīstamu ārzemju teātra režisoru.

Leļļu teātrim pirmās pirmizrādes jau šo sestdien, 5. septembrī. Ceļu pie jaunākā skolas vecuma bērniem sāks Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”, ko latviešu trupā iestudē viesrežisore no Krievijas Nadežda Aleksejeva. Bet pašiem mazākajiem skatītājiem būs domāta izrāde Lailas Kirmuškas režijā „Kur ņemt vienu apkampienu?” par lācīti Duglasu ar plašo sirdi. Šis angļu rakstnieka Deivida Mellinga stāsts nesen kļuva par bērnu žūrijas jaunāko lasītāju populārāko grāmatu. Savukārt septembra beigās krievu trupā Valdis Pavlovskis iestudēs „Kazu un septiņus kazlēnus”.

Pazīstami nosaukumi dominēs arī pārējās šī gada pirmizrādēs – Dmitrijs Petrenko latviešu trupā iestudē „Neglīto pīlēnu”, Vija Blūzma – „Sarkangalvīti un vilku”, bet Māris Koristins krievu trupā – izrādi „Kas notiek Dižmežā?”. Vēl kādu intrigu Leļļu teātris atstājis uz nākamo pavasari.

„Pēc jaunā gada mums taps interesants iestudējums mazliet lielākiem bērniem – „Pinokio”. Pie mums strādās režisors Jans Vilems van den Boss, kurš jau zināms ar vairākiem iestudējumiem Latvijā. Mēs gaidām ļoti interesantu iestudējumu, ieturētu citā stilistikā, nekā mums pierasts teātrī, jo režisors nāk pats ar savu piedāvājumu. Viņš strādā formā, un viņam ir interese arī par Leļļu teātri,” stāsta galvenā režisore Vija Blūzma.

Vēl pavasarī pirmizrāde gaidāma Ģirta Šoļa iestudējumam „Izmeklētājs Caps”. Izrādes pieaugušajiem gan Leļļu teātris šosezon neveidos. Arī aktieru trupā pagaidām papildinājumu nebūs, bet Vija Blūzma priecājas, ka pēc ilga pārtraukuma Kultūras akadēmijā uzņemts tieši Leļļu teātra aktieru kurss.

„Protams, paies četri gadi, kamēr šie aktieri sāks strādāt mūsu teātrī, bet mēs uz viņiem liekam lielas cerības, un viņi uz mums. (..) Jā, [leļļu teātris] ir sava pasaule, tā ir, varētu teikt, cita teātra nozare,” teic režisore

Līdzās vairāk nekā desmit jauniestudējumiem Leļļu teātris lepojas arī ar nule kā iznākušo kompaktdisku, kurā apkopotas teātra dziesmas no pēdējām piecām desmitgadēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti