Lielā mūzikas balva: «Gada jaunais mākslinieks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio raidījums "Labrīt!" iepazīstina klausītājus ar Latvijas Lielās mūzikas balvas pretendentiem. Kategorijā „Gada jaunais mākslinieks” balvai izvirzīti diriģents Kaspars Ādamsons, sitaminstrumentālists Jānis Bombizo-Fedotovs un vijolniece Magdalēna Geka.

Balvas žūrijas pārstāve, muzikoloģe Zane Prēdele raksturo diriģenta Kaspara Ādamsona veikumu: „Šajā gadā mēs esam ievērojuši, ka uz šī jaunā cilvēka pleciem tiek ļoti daudz uzlikts. Sākot jau ar to, ka gan Melngaiļa, gan Cimzes jubilejās, kas bija lielas, visos šajos pasākumos viņš bijis klātesošs. Ieskaitot to, ka šajā gada izauklēts albums „Cimze 200”. Mūsu uzmanību viņš piesaistīja ar jaunu debiju šajā gadā, proti, tas bija festivāla "Jaunās mūzikas dienas 2014" koncerts martā, kad viņš stājās pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults. Viņš atskaņoja vienā koncertā trīs jaundarbus. Tie visi bija apjomīgi skaņdarbi.”

Otrais nominants ir Jānis Bombizo-Fedotovs. „Prieks, ka mums ir aizvien vairāk konkursu, kur šie jaunie cilvēki var parādīt patiešām savu varēšanu daudz plašākai auditorijai. Redzējām, cik tas veiksmīgi notiek gan konkursā „Radīti mūzikai”, gan arī Ineses Galantes konkursā Talanti.lv, kur Jānis bija viens no uzvarētājiem finālā. Viņš nav īsti akadēmiskās mūzikas lauciņā liekams, jo viņš darbojas arī ar improvizāciju,” stāsta žūrijas pārstāve.

Prēdele norāda uz vijolnieces Magdalēnas Gekas spožo debiju ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestru: „Šai māksliniecei piemīt tāds siltums un emocionalitāte. Viņa ir kaismīga kamermūziķa. Arī viņa studē Parīzē.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti