Rīta Panorāma

Margaretas Edsones "Prāts" Nacionālajā teātrī

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Feldmani un Daini Dukuru

Intervija ar Kārli Kazāku un Maiju Ušču

Iznāks albums «Kārlis Kazāks un Viņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23. un 24. aprīlī ar koncertiem mūzikas namā "Daile" tiks svinēta dziesminieka Kārļa Kazāka ceturtā solo albuma "Kārlis Kazāks un Viņa" iznākšana.

Koncertā piedalīsies jau ar dziesmu autoru ilgāku laiku kopā spēlējošie mūziķi - bundzinieks Juris Kroičs, ģitārists Māris Bīmanis, pianiste un dziedātāja Anete Kozlovska, ģitārists un dziesmu producents Gints Sola, un arī jaunā albuma ierakstā piedalījušās - čelliste Undīne Balode, akordeoniste un dziedātāja Liene Dravniece, basģitāriste Maija Ušča un lietuviešu dziedātāja un vijolniece Milda Andrijauskaité. 

Līdz šim Kārlis Kazāks ir izdevis trīs solo dziesmu albumus - “uz manām plaukstām” (2007), “16 stundas” (2011) un “gultnes” (2013). Dziesminieks ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem - “Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam” (2007), kā arī bērnunamiem un sociālajiem dienestiem kopā ar citiem sabiedrībā zināmiem tēviem dāvinājis ierakstu “Tēti dzied šūpuļdziesmas” (2012). Pirms albuma “un Viņa” izdošanas Kārlis Kazāks ir radījis orģinālmūziku Latvijas Leļļu teātra izrādei “Emīls un Berlīnes zēni” (režisors Ģirts Šolis), un izrādei Latvijas Nacionālajā teātrī “Jaunā ārsta piezīmes” (režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis).

“Jau nozīmīgu savas dzīves laiku, atrodoties mūzikas pasaules apritē, es vēl joprojām neesmu iemācījies izbaudīt dziesmu ieraksta procesu. Man vistuvākais un nozīmīgākais mirklis ir dziesmas rašanās brīdis. Par īpašiem brīžiem un piedzīvojumiem man kļūst satikšanās ar klausītāju. Koncertos es izbaudu mirkli, kurā manis dziedātas dziesmas atskan klausītājā. Katrā klausītājā un katru reizi citādāk. Man ir svarīgi, lai klausītājs nav nemainīgs lielums. Lai mēs abpusēji jūtam viens otru. Piedzīvojam sastapšanos. Un man ir vieglāk, ja arī ieraksta process kļūst par piedzīvojumu gan man, gan visiem, kuri tajā piedalās. Es esmu patiesi pateicīgs visiem, kuri pievieno savas sajūtas albuma ieraksta tapšanā. Es novērtēju un izbaudu katru no jauna radīto skaņu, tās visas papildina manas dziesmas - padara par krāšņākiem stāstiem," stāsta Kazāks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti