Ušakovs atturīgs atbildēs par Rīgas parādu nastu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs („Saskaņa”) ir atturīgs atbildēs par Rīgas parādu nastu un nekustamo īpašumu izsoļu rīkošanu kā veidu izkļūšanai no saistībām.

Ceturtdienas rīta intervijā Latvijas Radio programmā „Labrīt” Ušakovs atzina, ka Rīgas parādsaistības pārsniedz 130% no Rīgas ieņēmumiem vienā gadā, un pauda, ka galvaspilsētas finanses ir atbilstošas Finanšu ministrijas prasībām un nosacījumiem.

Attiecībā uz nekustamo īpašumu tirdzniecību Ušakovs norāda, ka patlaban pašvaldība nodarbojas ar privātu īpašumu uzturēšanu. Pārdodot tos, pašvaldība iegūs līdzekļus un iespēju iekasēt nekustamā īpašuma nodokli.

Viņš akcentēja, ka visas sociālās programmas galvaspilsēta ir spējīga finansēt par saviem ieņēmumiem.

Arī attiecībā uz Luvacsalu, kuras zemesgabalu Rīgas dome vēlas pārdot, Ušakovs norāda, ka patlaban neviens nav pieteicies tā pirkšanai. „Tur būs jaunais pilsētas centrs. (..) Pašreiz bija viens raunds, kad neviens negribēja piedalīties. Gaidīsim tālāk!” sacīja Ušakovs.

Kā ziņots, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu 8.jūlijā tika nolemts izsolē pārdot pašvaldībai Lucavsalā piederošos desmit zemesgabalus 102,9 hektāru platībā. 29.jūlijā Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas sēdē apstiprināta izsoles sākumcena - 26,58 miljoni eiro. Pieteikumus izsolei varēja iesniegt līdz 3.oktobrim, izsole bija plānota 10.oktobrī.

Pret Lucavsalas pārdošanu vairākkārt notikuši piketi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti