Rīta Panorāma

Rumi festivāls – vieta, kur Rietumi tiekas ar Austrumiem

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Šteimani

Intervija ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu

Ašeradens: Tirgū ir potenciāla iespēja atrast investoru «Metalurgam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vērtējot tirgus potenciālu, redzams, ka ir iespēja atrast investoru nu jau atkal maksātnespējīgajam metalurģijas uzņēmumam “KVV Liepājas metalurgs”, bet tas būs maksātnespējas administratora uzdevums, intervijā LTV “Rīta panorāma” sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. 

Viņš norādīja, ka pastāv divas rīcības iespējas - pārdot visu uzņēmumu kopā, kas ļautu to reanimēt, vai arī pārdot to pa daļām.

Valdība arī strādā pie tā, lai padarītu Latvijas energoietilpīgos ražošanas uzņēmumus, tādu kā “Metalurgs”, konkurētspējīgākus, diferencējot elektrības maksājumus, intervijā Latvijas Radio  otrdien norādīja Ašeradens.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa septembra vidū apmierināja "KVV Liepājas metalurgs" kreditoru prasījumu un pasludināja uzņēmuma maksātnespējas procesu. Par “Metalurga” maksātnespējas administratoru iecelts sertificēts administrators Guntars Koris.

Tiesa iepriekš pieņēma lēmumu ierosināt metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, tomēr līdz noteiktajam termiņam - augusta beigām - tā arī netika iesniegts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns. 

Prasību atzīt uzņēmumu par maksātnespējīgu uzturēja divi kreditori – apsardzes firma “G4S” un līzinga kompānija “TGD līzings”. Apsardzes firmai “G4S” “Metalurgs” nav samaksājis vairāk nekā 113 000 eiro, savukārt līzinga kompānijai “TGD līzings” palicis parādā 144 000 eiro.

Tāpat vēstīts, ka Ukrainas investori 18.martā paziņoja par pieņemto lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju.  Vēlāk investors Ukrainas "KVV Group" paziņoja, ka plāno par Latviju sūdzēties Eiropas Komisijas antimonopola un korupcijas apkarošanas komitejās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti