Kultūra / Izklaide
«CSC Telecom» uzņemas atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu «Muzikālās bankas 2023» telefo...
«CSC Telecom» uzņemas atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu «Muzikālās bankas 2023» telefonbalsojuma laikā
"CSC Telecom", kas sniedza telefonbalsojuma pakalpojumu Latvijas Radio 2 gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" finālšova tiešraides laikā, nav pietiekami izvērtējuši sistēmas pārslodzes risku, kas noveda pie telefonzvanu sistēmas paralizēšanas. Tā pirmdien, 29. janvārī, Latvijas Radio tikšanās laikā atzina uzņēmums, uzņemoties atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu.
Sestdien tiešraidē norisināsies Latvijas Televīzijas konkursa «Supernova» pusfināls
Sestdien tiešraidē norisināsies Latvijas Televīzijas konkursa «Supernova» pusfināls
Jau šo sestdien, 3. februārī, par iekļūšanu Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" finālā sacentīsies 15 žūrijas izvēlētie pusfinālisti: Agnese Rakovska, Alekss Silvers, Avéi, grupa "B/H", Dons, Ecto, Edvards Strazdiņš, Funkinbiz, grupa "Jar of Kings", Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", Patrīcija Spale, Saint Levića, Sasha Sil un duets "Vēstulēs". Pusfināla tiešraidi pulksten 21.10 pārraidīs LTV1, REplay un portālā LSM.lv.
«Muzikālajā bankā» uzvar Dons ar dziesmu «Lauzto šķēpu karaļvalsts»
(papildināts)
«Muzikālajā bankā» uzvar Dons ar dziesmu «Lauzto šķēpu karaļvalsts» (papildināts)
Sestdien, 27. janvārī, ar krāšņu finālšovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja "Muzikālā banka 2023", kurā gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu tikai skatītāju triecienīsziņu balsojumā ieguva Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", savukārt trešo vietu ieņēma Antra Stafecka un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar kompozīciju "Dzīparos". Par gada vērtīgākās dziesmas titulu šovakar sacentās 15 klausītāju iemīļotākās un ekspertu atzinību guvušās kompozīcijas.
«Supernova», Eirovīzija, «Muzikālā banka», «Dod pieci!» – grupas «Sudden Lights» gada virsotnes foto...
«Supernova», Eirovīzija, «Muzikālā banka», «Dod pieci!» – grupas «Sudden Lights» gada virsotnes fotogrāfijās
Fotogrāfija ir viens no populārākajiem atmiņu un notikumu glabāšanas veidiem. Kopā ar grupas "Sudden Lights" solistu Andreju Reini Zitmani atvērām grupas fotoalbumu (un vienu videoklipu), raiti izsekojot notikumiem bagātā 2023. gada attīstībai, kas arī 2024. gadā grupai atnesis atzinības – "Muzikālās bankas" finālu un "Zelta mikrofona" nominācijas.
Jānis Lejiņš: Lielākais rakstnieka veiksmes noslēpums ir čuguna dibens!
Jānis Lejiņš: Lielākais rakstnieka veiksmes noslēpums ir čuguna dibens!
Tā mēdz būt: rakstnieki – līdzīgi kā režisori – paliek savu darbu ēnā. Tā ir arī ar Jāni Lejiņu, vienu no mūsdienu latviešu izcilākajiem rakstniekiem, kura mūsu tautas senās vēstures triloģija "Zīmogs sarkanā vaskā" gan ierindojusies latviešu mīļāko grāmatu topā, taču pats rakstnieks plašam lasītāju lokam, šķiet, ir diezgan noslēpumaina persona, kas palicis gan minētā, gan arī citu savu darbu ēnā. Šo misēkli nolēmis labot raidījums "Daudz laimes, jubilār!" – vēl jo vairāk tāpēc, ka tam ir iemesls: Jānim Lejiņam janvārī apritēja 70!
Daugavpils gatavojas «Muzikālās bankas» finālšovam; pilsētas viesus sagaida ar īpašiem piedāvājumiem
Daugavpils gatavojas «Muzikālās bankas» finālšovam; pilsētas viesus sagaida ar īpašiem piedāvājumiem
Sestdien, 27. janvārī, noskaidrosim aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā "Muzikālā banka 2023". Jau ceturto gadu Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" sadarbības partneris ir Daugavpils pilsēta, tādēļ arī šoreiz vērtīgākās dziesmas tituls tiks noskaidrots Daugavpils Olimpiskajā centrā. Daugavpils, kurai "Muzikālā banka" kļuvusi par vienu no vērienīgākajiem gada pasākumiem, šogad dalībniekus un viesus sagaida ar īpašiem piedāvājumiem. Tos jau no piektdienas triju dienu garumā sarūpējuši Daugavpils tūrisma objekti un uzņēmēji.
Kā tad skan gada vērtīgākās dziesmas? Pāris vārdos par «Muzikālās bankas» finālistiem
Kā tad skan gada vērtīgākās dziesmas? Pāris vārdos par «Muzikālās bankas» finālistiem
27. janvārī Daugavpils Olimpiskā centrā norisināsies dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" fināls, kur dzirdēsim aizvadītā gada aptaujā vērtīgākās 15 dziesmas, kā arī viesu priekšnesumus: "Tranzīts", jaunā un talantīgā dziedātāja Emilija, Justs, Elizabete Gaile, grupa "Elpa", Ivo Grīsniņš-Grīslis un citi mūziķi. Vadītāja uzdevumu šoreiz pildīs Fiņķis.
Mazāk aprēķina, vairāk dvēseles. «Muzikālās bankas» dziesmas vērtē Zigmars Liepiņš, Raimonds Bramani...
Mazāk aprēķina, vairāk dvēseles. «Muzikālās bankas» dziesmas vērtē Zigmars Liepiņš, Raimonds Bramanis un Elza Rozentāle
Labas dziesmas nevar radīt aiz aprēķina, tām jānāk no sirds. Uzreiz var dzirdēt, ja dziesmā skan dvēsele, un daudzās "Muzikālās bankas" dziesmās to var just, "Muzikālās bankas" fināla balsojumā iekļuvušās dziesmas Latvijas Radio 2 raidījumā vērtēja komponists Zigmars Liepiņš, operdziedātājs Raimonds Bramanis un dziedātāja Elza Rozentāle – viņi arī daļa no šī gada "Muzikālās bankas" profesionāļu žūrijas.
Jau sestdien tiks noskaidroti «Muzikālās bankas» uzvarētāji
Jau sestdien tiks noskaidroti «Muzikālās bankas» uzvarētāji
Sestdien, 27. janvārī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks Latvijas Radio 2 rīkotās aptaujas "Muzikālā banka 2023" finālšovs, noskaidrojot, kura no klausītāju un ekspertu izvēlētajām 15 dziesmām kļūs par pagājušā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu. Finālšovu pulksten 21.10 tiešraidē varēs klausīties Latvijas Radio 2 un vērot LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Šogad apbalvošanas ceremoniju vadīs hiphopa mākslinieks un producents Fiņķis. Par 2023. gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnīsies pašmāju iemīļotākie mūziķi un to apvienības, tostarp arī pērnā gada uzvarētāji "Citi zēni", kā arī līdz šim visvairāk titulētie "Muzikālās bankas" uzvarētāji Dons, "Prāta vētra" un citi.
Krampis, kalpotājs un… – arhitekta Andra Kronberga pieci «K»
Krampis, kalpotājs un… – arhitekta Andra Kronberga pieci «K»
Latvijas Kultūras kanonā, kas ir izcilāko Latvijas mākslas darbu un vērtību apkopojums, tapis ierakstīts arī raidījuma "Daudz laimes, jubilār!" janvāra viesa, arhitekta Andra Kronberga vārds. Kultūras kanons apliecina, ka Kronbergs ir vīrs, kas kopā ar saviem kolēģiem visbiežāk saņēmis Latvijas Arhitektu savienības nominācijas un Lielo gada balvu un 2003. gadā, pēc ASV vēstnieka Latvijā ierosinājuma, nominēts pasaulē nozīmīgākajai arhitektūras atzinībai – Prickera balvai, kas bieži tiek saukta arī par arhitektūras Nobela prēmiju.
Noskaidrotas «Muzikālās bankas» 15 fināldziesmas; uzvarētāju noteiks ceremonijas tiešraides skatītāj...
Noskaidrotas «Muzikālās bankas» 15 fināldziesmas; uzvarētāju noteiks ceremonijas tiešraides skatītāji
Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā "Muzikālā banka 2023". Šogad pirmo reizi aptaujas vēsturē uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteiks tikai un vienīgi klausītāju un skatītāju balsojums noslēguma ceremonijas tiešraides laikā 27. janvārī īsi pēc pulksten 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv no Daugavpils Olimpiskā centra. "Muzikālās bankas 2023" finālšovu vadīt uzticēts talantīgajam mūziķim un producentam Helvijam Fiņķim, kurš plašāk pazīstams ar skatuves vārdu Fiņķis.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd