Muzikālā banka

SAULLĒKTS / SMILTIS – Kārlis Kazāks, Anima un Kristaps Krievkalns

Muzikālā banka 2023. Apbalvošanas ceremonija

«Muzikālajā bankā» uzvar Dons ar dziesmu «Lauzto šķēpu karaļvalsts»

Sestdien, 27. janvārī, ar krāšņu finālšovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja "Muzikālā banka 2023", kurā gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu tikai skatītāju triecienīsziņu balsojumā ieguva Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", savukārt trešo vietu ieņēma Antra Stafecka un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar kompozīciju "Dzīparos". Par gada vērtīgākās dziesmas titulu šovakar sacentās 15 klausītāju iemīļotākās un ekspertu atzinību guvušās kompozīcijas.

"Šovakar ir tas maģiskais vakars, kad varam teikt, ka mēs visi mūziķi varam dziedāt brīvi savā zemē," saņemot balvu, norādīja "Muzikālā banka 2023" uzvarētājs Dons.

"Muzikālās bankas 2023" rezultāti

"Muzikālās bankas 2023" visvērtīgākā dziesma: "Lauzto šķēpu karaļvalsts" – Dons

2. vērtīgākā dziesma: "Mēs turpināmies" – "Sudden Lights"

3. vērtīgākā dziesma:  "Dzīparos" – Antra Stafecka, Ivo Grīsniņš-Grīslis

4. vieta:  "Karalienes valsis (Dame La Mano)" – "Prāta vētra"

5. vieta: "Raķešu zinātne" – Fiņķis, Patrisha

6. vieta: "Šaļti" – "Bez PVN", Diona

7. vieta:  "Ļauj man" – "Kautkaili"

8. vieta: "Baļļīte" – "Citi zēni", "Labvēlīgais tips"

9. vieta: "Cik tālu vēl?" – Chris Noah

10. vieta: "Es gaidu ziemu" – "Triānas parks"

11. vieta: "Spēlē savā burvju flautā" – Intars Busulis

12. vieta: "Pērkons pāries" – Aija Andrejeva

13. vieta: "Vēlos dzīvot" – Artifexlv, Karīna Tropa, Atis Zviedris

14. vieta: "Ilgošanās zvani" – "Astro’n’out"

15. vieta: "Plēsīgi" – Raum

Par balsojumu

"Pateicamies par skatītāju un klausītāju lielo aktivitāti un atvainojamies par sagādātajām neērtībām, kad telefonbalsojums īsi pēc balsošanas sākšanās vairs nebija pieejams. Diemžēl pakalpojuma sniedzējam CSC Telecom to neizdevās atjaunot līdz pat balsošanas beigām, tādēļ organizatori un šī gada "Muzikālā banka" finālisti vienojās, ka vērtīgākā popa un roka dziesma tiks noteikta no triecienīsziņu balsojuma," tā "Muzikālā banka" izpildproducents Aigars Dinsbergs.

"Šis vakars ir pierādījums tam, ka latviešu mūziķi ir paši labākie pasaulē. Ne vien tāpēc, ka katru gadu turpina radīt un dziedāt fantastiskas dziesmas dzimtajā valodā, bet arī tādēļ, ka tehnisku ķibeļu laikā spēj sadoties rokās un vienoties par labāko risinājumu," norāda Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Kā dziesmas rindoja eksperti un paši mūziķi?

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, tad pirmā vieta būtu grupai "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", otrā vieta Intaram Busulim ar dziesmu "Spēlē savā burvju flautā", bet trešo vietu ieņemtu grupa "Kautkaili" ar kompozīciju "Ļauj man".

Savukārt paši mūziķi – finālšova 15 vērtīgāko dziesmu izpildītāji – pirmajā vietā lika Finķa un Patrishas izpildīto dziesmu "Raķešu zinātne", otrajā vietā – Chris Noah ar dziesmu "Cik tālu vēl", bet trešajā vietā grupu "Kautkaili" ar dziesmu "Ļauj man".

Jau ziņots, ka "Muzikālās bankas" vērtīgākā dziesma tiek noteikta vairākās kārtās. Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālā banka" ekspertu padome un klausītāji aptaujas mājas lapā muzikalabanka.lv. Tomēr šogad pirmo reizi "Muzikālā banka" vairāk nekā 20 gadu ilgajā vēsturē finālšova uzvarētāja noteikšana tikai atstāta tikai klausītāju un skatītāju ziņā noslēguma ceremonijas laikā.

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons. Balvas ir unikāla piemiņa labākajiem un tiek veidotas atbilstoši finālšova konceptam. 

Līdzās 15 finālistiem uz finālšova skatuves šovakar kāpa arī leģendārā grupa "Tranzīts", Emilija, Justs, Elizabete Gaile, grupa "Elpa", Ivo Grīsniņš-Grīslis un citi mūziķi.

Par "Muzikālo banku"

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

"Muzikālā banka 2023" finālšova vadītājs bija mūziķis un producents Helvijs Fiņķis jeb Fiņķis. Scenārija autors – dziesminieks un Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks. Aizskatuvē darbojās Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš un Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Līna Grīniece.

Pasākuma režisore – Zane Gargažina. Izpildproducents Aigars Dinsbergs. Producents – Latvijas Radio. LTV1 tiešraides režisors Arvīds Babris.

Piemiņas balvas mākslinieks – Armands Jēkabsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti