Kultūra / Izklaide
Krampis, kalpotājs un… – arhitekta Andra Kronberga pieci «K»
Krampis, kalpotājs un… – arhitekta Andra Kronberga pieci «K»
Latvijas Kultūras kanonā, kas ir izcilāko Latvijas mākslas darbu un vērtību apkopojums, tapis ierakstīts arī raidījuma "Daudz laimes, jubilār!" janvāra viesa, arhitekta Andra Kronberga vārds. Kultūras kanons apliecina, ka Kronbergs ir vīrs, kas kopā ar saviem kolēģiem visbiežāk saņēmis Latvijas Arhitektu savienības nominācijas un Lielo gada balvu un 2003. gadā, pēc ASV vēstnieka Latvijā ierosinājuma, nominēts pasaulē nozīmīgākajai arhitektūras atzinībai – Prickera balvai, kas bieži tiek saukta arī par arhitektūras Nobela prēmiju.
Noskaidrotas «Muzikālās bankas» 15 fināldziesmas; uzvarētāju noteiks ceremonijas tiešraides skatītāj...
Noskaidrotas «Muzikālās bankas» 15 fināldziesmas; uzvarētāju noteiks ceremonijas tiešraides skatītāji
Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā "Muzikālā banka 2023". Šogad pirmo reizi aptaujas vēsturē uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteiks tikai un vienīgi klausītāju un skatītāju balsojums noslēguma ceremonijas tiešraides laikā 27. janvārī īsi pēc pulksten 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv no Daugavpils Olimpiskā centra. "Muzikālās bankas 2023" finālšovu vadīt uzticēts talantīgajam mūziķim un producentam Helvijam Fiņķim, kurš plašāk pazīstams ar skatuves vārdu Fiņķis.
Dziesmai jāpaņem ar pirmajām notīm. Ulda Ziediņa, Lauras Leontjevas un Ulda Cīruļa «Muzikālās bankas...
Dziesmai jāpaņem ar pirmajām notīm. Ulda Ziediņa, Lauras Leontjevas un Ulda Cīruļa «Muzikālās bankas» Top 15
Mūsdienās labai dziesmai ir jāpaņem ar pirmajām notīm un uzreiz jāsāk skanēt galvā, jo cilvēkiem vienkārši nav daudz laika iedziļināties. Šāda īpašība piemīt vairākām šī gada "Muzikālās bankas" dziesmām. Fināla balsojumā iekļuvušās dziesmas Latvijas Radio 2 raidījumā vērtēja Latvijas Radio bigbenda trombonists Uldis Ziediņš, diriģente un dziedātāja Laura Leontjeva un dīdžejs, producents un Latvijas Radio 5 mūzikas redaktors Uldis Cīrulis. 
Dziesmu konkursa «Supernova» pusfinālā uzstāsies 15 mākslinieki
Dziesmu konkursa «Supernova» pusfinālā uzstāsies 15 mākslinieki
Dalībai Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā žūrija izvēlējusies 15 māksliniekus, kuri 3. februārī televīzijas tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. Konkursa 10 finālistus, kas par uzvarētāja titulu sacentīsies 10. februārī, noteiks žūrija un skatītāji.
Vai spēks ir jaunībā? «Muzikālās bankas» fināla dziesmas vērtē Kristaps Krievkalns, Ieva Rozentāle u...
Vai spēks ir jaunībā? «Muzikālās bankas» fināla dziesmas vērtē Kristaps Krievkalns, Ieva Rozentāle un Uldis Rudaks
Lai dziesma popmūzikā kļūtu par hitu, tai jāskan svaigi, enerģiski, tajā jābūt kādai dzirkstelītei, kādai vismaz nelielai inovācijai. Skatoties uz šī gada "Muzikālās bankas" dziesmām, nākas secināt, ka tieši jaunībā ir spēks, jo daudzi no līdzšinējiem "top" māksliniekiem izklausās mazliet noguruši, "Muzikālās bankas" fināla balsojumā iekļuvušās dziesmas Latvijas Radio 2 raidījumā vērtēja komponists, pianists, aranžētājs Kristaps Krievkalns, muzikoloģe, LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un mūzikas kritiķis, žurnālists Uldis Rudaks – viņi arī daļa no šī gada "Muzikālās bankas" profesionāļu žūrijas.
Balvu par mūža ieguldījumu komēdijas žanrā saņems Ufo un Fredis
Balvu par mūža ieguldījumu komēdijas žanrā saņems Ufo un Fredis
VEF kultūras pilī svētdien, 7. janvārī, pasniegs Latvijas komēdijas balvas "Grābeklis". Latvijas komiķi tiks apgalvoti četrās kategorijās – "Gada joks", "Gada komiķis", "Gada notikums Latvijas komēdijā" un "Balva par mūža ieguldījumu komēdijā", ko šogad saņems Kaspars Upaciers un Andris Freidenfelds, kuri plaši zināmi kā Ufo un Fredis.
Dita Rietuma – no modes mēles uz pasaules kino festivālu skatuvēm
Dita Rietuma – no modes mēles uz pasaules kino festivālu skatuvēm
Dita Rietuma, kinokritiķe, mākslas zinātņu doktore un Nacionālā kino centra direktore, ir autoritāte kino kultūras jomā. Dita daudzkārtīgi uzrunājusi Latvijas auditoriju ne tikai no Latvijas, bet it bieži – no starptautiskiem kino festivāliem Berlīnē, Kannās, un arī pati bijusi dažādu starptautisku kinofestivālu žūrijas locekle, – šī gada janvārī viesojas raidījumā "Daudz laimes, jubilār!".
Sākas «Muzikālās bankas» fināla balsojums par gada vērtīgāko dziesmu
Sākas «Muzikālās bankas» fināla balsojums par gada vērtīgāko dziesmu
Otrdien, 2. janvārī, sākas fināla balsojums par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā "Muzikālā banka 2023". Līdz 15. janvārim 25 fināla dziesmas vērtēs klausītāji un "Muzikālās bankas" eksperti, bet 16. janvārī tiks paziņotas tās 15 dziesmas un to izpildītāji, kuri dosies uz Daugavpili un cīnīsies par gada vērtīgākās dziesmas titulu. Pirmo reizi aptaujas vēsturē šogad uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteiks tikai un vienīgi klausītāju un skatītāju balsojums ceremonijas tiešraides laikā 27. janvārī īsi pēc pulksten 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra.
VIDEO: LTV Vecgada šovs «Sapņu komanda 2024»!
VIDEO: LTV Vecgada šovs «Sapņu komanda 2024»!
Vecgada vakarā, 31. decembrī, pulksten 20.50 LTV1, LSM.lv un REplay.lv būs skatāms košs un skanīgs Latvijas Televīzijas (LTV) šovs "Sapņu komanda 2024", kas triju stundu laikā mēģinās pārliecināt pat visrūdītāko skeptiķi, ka visi Latvijas iedzīvotāji spēj vienoties lieliem mērķiem un sasniegt tos kā komanda. Koncertšova vadītāju lomās – aktrise Dita Lūriņa, mūziķis Jānis Pētersons un brāļi Oskars, Jānis, Mārtiņš un Juris Kozlovski.
Pieci dažādi risinājumi pieciem dažādiem 1. janvāriem
Pieci dažādi risinājumi pieciem dažādiem 1. janvāriem
1. janvāris ir iluzora parādība. Tas laikam ir vienīgais datums gadā, kas paslīd garām gandrīz nemanīts. Bezdarbībā un bezjēdzībā ar to varētu sacensties vienīgi Jāņu diena pēc kārtīgi nolīgotas nakts. Taču 24. jūnijs tomēr ir materialitātē bagātāks. Smaržīgi, vītuši vainagi, tradicionālais lietus, pieelpotas teltis un gruzdošs ugunskurs ar tajā aizmirsta šašlika aromātu smagnēji pārspēj tik ēterisko pirmo janvāri. Labākajā gadījumā pirmītis ož pēc mandarīnu miziņām un raķešu pulvera iekšpagalmos, bet, visticamāk, tiek vienkārši nogulēts bez jebkādiem maņu kairinājumiem. Ar pirmo janvāri neviens nerēķinās – ja nu vienīgi grāmatveži, jo tieši tad spēkā stājās kārtējās, nevienam nesaprotamās izmaiņas nodokļu likumos. Tas ir jau norakstīts bez sirdsapziņas pārmetumiem kā pārejas posms starp jau pagājušo gadu un nākamo, kas pa īstam sāksies tikai ar pirmo īsto darba dienu. Tas ir nogurdinošs transfērs no svinību vietas līdz savai gultai un tranzīts starp 31. un 2.. Pēc savas būtības pirmais janvāris ir kā tie mazie centi cenu zīmēs, ko ik pa laikam kāds rosina nolīdzināt uz apaļām summām.
Kur doties, ko ēst un ko vilkt mugurā? Ieteikumi Jaungada svinībām
Kur doties, ko ēst un ko vilkt mugurā? Ieteikumi Jaungada svinībām
Jau atkal ritot gada pēdējai nedēļai, kad liela daļa no mums ar atpogātām (no pārēšanās) biksēm sēž uz krēsliem, pienācis laiks pārskatīt pierakstus, jo jau pēc pāris dienām no "ko pa Jauno gadu?" varēs pārslēgties uz "ko pa Jāņiem?".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd