Rīta Panorāma

Parīzē progress sarunās par pamieru Gazas joslā

Rīta Panorāma

Uzbrukumā pie Jordānijas un Sīrijas robežas krituši 3 ASV karavīri

Ar laivu parādi atklāts Venēcijas karnevāls

FOTO: Ar laivu parādi atklāts Venēcijas karnevāls

Itālijas pilsētā Venēcijā sācies ikgadējais karnevāls. Neatņemama atklāšanas pasākuma daļa ir izrotātu laivu parāde.

"Šī ir laiva "Sandalo", kurā var airēt līdz četriem cilvēkiem. Mūsu kostīmiem nav īpašas tēmas, bet mēs varam teikt, ka esam divi vīrieši no Dubaijas, un tur ir draudzene kaķsieviete. Mēs esam šeit parādē, lai izklaidētos, un šis ir tipisks venēciešu karnevāls," saka laivas apkalpes loceklis Lorenco Dalla Torre.

Kā ierasts, ikgadējo ūdens parādi vadīja laiva, kas izgatavota milzu žurkas formā un ko vietējā dialektā dēvē par "Pantegana". Tai sekoja desmitiem ne mazāk interesantu peldlīdzekļu ar maskās tērptām komandām. Šogad karnevāls ilgs līdz 13. februārim, un tā moto ir "Uz austrumiem – Marko Polo brīnišķīgais ceļojums" par godu diža tautieša nāves 700. gadadienai. Viņš bija viens no pirmajiem eiropiešiem, kas 13. gadsimtā apceļoja Āziju un Ķīnu un publicēja savus novērojumus.

Tomēr visi ir vienisprātis, ka pasākuma būtība, pirmkārt, ir vienkārši prieks un jautrība. Venēcijas mērs Luidži Brugnaro piebilda, ka pasākums parāda iespēju izklaidēties pasaules visskaistākajā pilsētā, cienot vienam otru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti