Jaunumi
Rīgas centrā kapelas iegriež jestrus dančus
Rīgas centrā kapelas iegriež jestrus dančus
Dziesmu un deju svētkos uzmanības centrā nepārprotami ir lielie koru, dejotāju vai orķestru koncerti. Taču svētki ir daudzviet galvaspilsētā un visu dienu! Rīgas centrā – Vērmanes dārzā un Esplanādē – visu nedēļu bez maksas varēja baudīt amatiermākslas teātru izrādes un dažādus koncertus. Piektdien, 7. jūlijā, bija kārta kapelām.
Ukrainas koris: Latvija ir izcils koru tradīcijas paraugs
Ukrainas koris: Latvija ir izcils koru tradīcijas paraugs
Tā ir pacilājoša sajūta – būt daļai no 40 tūkstoš cilvēku lielās Dziesmu svētku dalībnieku saimes. To saka Ukrainas kora "Dudaryk" dziedātāji, kuri ir vienīgie šīs valsts pārstāvji  Latvijas Dziesmu un deju svētkos.
Vilkme un jauda. Daži kolektīva «Gauja» dejotāji divreiz nedēļā no Rīgas mēro ceļu uz mēģinājumiem V...
Vilkme un jauda. Daži kolektīva «Gauja» dejotāji divreiz nedēļā no Rīgas mēro ceļu uz mēģinājumiem Valmierā
Valmieras tautas deju ansamblis "Gauja" dejotājiem ir tik mīļš un nozīmīgs, ka Dziesmu un deju svētkus viņi vēlējās piedzīvot tieši kopā ar šo kolektīvu, kaut arī daļa no viņiem vairs nedzīvo Valmierā. Tas viņiem prasīja divreiz nedēļā mērot 100 kilometrus turpu un atpakaļ no Rīgas uz Valmieru, lai piedalītos mēģinājumos. Bija arī krīzes brīži, bet tie tika pārvarēti, un tagad jau svētkos visi ir laimīgi, esot kopā ar savējiem.
Kas ir lieldeja un kā tā top. Skaidro horeogrāfs Jānis Purviņš
Kas ir lieldeja un kā tā top. Skaidro horeogrāfs Jānis Purviņš
Kas ir lieldeja un kā tā top – to Latvijas Radio skaidroja deju pedagogs un horeogrāfs Jānis Purviņš, kurš ir Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsvadītājs kopš 1998. gada. Viņš strādā arī ar jaunajiem horeogrāfiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.
Rīgas apkaimēs kopīgi skatīsies Dziesmu un deju svētku koncertus
Rīgas apkaimēs kopīgi skatīsies Dziesmu un deju svētku koncertus
Ne visiem iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt Dziesmu un deju svētku koncertus klātienē. Lielākajās norišu vietās – Mežaparkā un Daugavas stadionā – apmeklētāju skaits ir ierobežots, daudziem biļetes uz svētku pasākumiem nav pa kabatai, tādēļ svētkiem seko līdzi pie televizoriem, radio, datoriem, telefoniem. Lai radītu kopības sajūtu, Rīgas apkaimēs noslēguma pasākumus pārraidīs uz ekrāniem pilsētvidē.