Kas notiek ar plāniem par Latvijas ekonomikas attīstību?

Arvils Ašeradens, Viktors Valainis, Ilze Indriksone, Ainārs Šlesers, Andris Bite, Artūrs Zeps. Dalībnieku saraksts tiek papildināts.

Jānis Domburs 15.maijs, trešdiena 21:15
Raksti
«Transformēt kaut ko jebko», ministru upuri, atbalsts un peldbaseini: koalīcija aizstāv 783 miljonus...
«Transformēt kaut ko jebko», ministru upuri, atbalsts un peldbaseini: koalīcija aizstāv 783 miljonus budžeta prioritātēm
Nule kā izveidotā valdība 26. septembrī vienojās par 783,5 miljonu eiro sadalīšanu nākamā gada budžeta prioritātēm. Līdztekus 275 miljonu eiro papildu piešķīrumam veselības nozarei un nepilnu 120 miljonu eiro papildu piešķīrumam izglītībai ministri nolēmuši piešķirt, piemēram, arī 700 tūkstošus eiro Latvijas dalības Eiropas Savienībā divdesmitgades atzīmēšanai. 27. septembra "Kas notiek Latvijā?" trīs koalīcijā esošos politiskos spēkus pārstāvošie ministri aizstāvēja Evikas Siliņas valdības "pirmos soļus" darbā pie 2024. gada valsts budžeta.
Specdienesta pilnvarojums, paviršība un latvieši BBC: politiķu, SEPLP un publicistes pretstāve par k...
Specdienesta pilnvarojums, paviršība un latvieši BBC: politiķu, SEPLP un publicistes pretstāve par krievu valodu medijos
Saeima ceturtdien, 28. septembrī, pēc garām debatēm apstiprināja jauno Nacionālās drošības koncepciju. Tā paredz arī to, ka no 2026. gada sabiedriskajos medijos nebūs satura krievu valodā. Vietējais saturs krievu valodā turpinās pastāvēt komercmedijos; sabiedriskajos medijos tam būs jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.  
«Strīpa ir novilkta», redakcionālā kļūda, «tēlot salavečus»: koalīcija un opozīcija debatē par spīke...
«Strīpa ir novilkta», redakcionālā kļūda, «tēlot salavečus»: koalīcija un opozīcija debatē par spīkeru un deklarāciju
Saeimā ievēlēta valsts otra augstākā amatpersona, kas jau pirms vēlēšanām izvērsās par īstu trilleri. Zaļo un Zemnieku savienības virzītais pirmais kandidāts Gunārs Kūtris nespēja iegūt tikai pagājušajā nedēļā izveidotās koalīcijas partneru - "Jaunās Vienotības" un "Progresīvo" balsis. Ievēlētā spīkere Mieriņa arī paudusi līdzīgu viedokli par Lembergu, ko pārmeta Kūtrim. Uz galda ir arī jaunās valdības deklarācija un darbi, kuri jāzdara līdz gada beigām.
Meli, samazinājums par 0,01% un «pazudusi cilvēcība» – baņķieri un uzraugi iztirzā kredītņēmēju prob...
Meli, samazinājums par 0,01% un «pazudusi cilvēcība» – baņķieri un uzraugi iztirzā kredītņēmēju problēmas
"Euribor" likmes pieauguma dēļ arvien vairāk kredītņēmēju izjūt maksājumu grūtības – šā gada augustā bankās ar lūgumu pārskatīt līguma nosacījumus jau vērsušies vairāk nekā 1000 klientu. Attiecībā uz banku pretimnākšanu klientu pieredze ir krasi atšķirīga, liecina kredītņēmēju e-pastos raidījumam "Kas notiek Latvijā?" izklāstītie stāsti. Latvijas Banka mudina komercbankas būt sociāli atbildīgākām, tikmēr baņķieri uzstāj, ka katrs gadījums jārisina individuāli, tostarp – izvēloties citus risinājumus, nevis bankas pievienoto likmju samazināšanu.
«Gana satricinoši» un «norakstīt uz pirmsvēlēšanu retoriku» – Siliņa atšķirīgi vērtē Kūtra un Mieriņ...
«Gana satricinoši» un «norakstīt uz pirmsvēlēšanu retoriku» – Siliņa atšķirīgi vērtē Kūtra un Mieriņas uzslavas Lembergam
"Es ļoti ceru, ka tā ir bijusi tāda pirmsvēlēšanu retorika," tā, komentējot trešdien Saeimas priekšsēdētāja amatā ievēlētās Daigas Mieriņas (Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS)) pirms gada izteiktās uzslavas  ilggadējam Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam, "Kas notiek Latvijā?" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa.
Vai kredītņēmēji varēs vieglāk pārkreditēties? LB prezidenta vietniece gaida premjeres Siliņas rīkoj...
Vai kredītņēmēji varēs vieglāk pārkreditēties? LB prezidenta vietniece gaida premjeres Siliņas rīkojumu  «virsvadībai»
"Mēs ceram, ka tuvākajās dienās Siliņas kundze šādu rīkojumu izdos," otrdien, 19. septembrī, atbildot uz jautājumu par to, vai valsts līmenī tiek domāts par risinājumiem, kas atvieglotu kredītņēmēju iespējas pārkreditēties citā bankā, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra Latvijas Bankas prezidenta vietniece Santa Purgaile.
Kam tiek valsts budžets? Nabadzīgākā reģiona administrācija pērk dārgu pilnpiedziņas elektroauto «ga...
Kam tiek valsts budžets? Nabadzīgākā reģiona administrācija pērk dārgu pilnpiedziņas elektroauto «gariem komandējumiem»
Kamēr Rēzeknē no pašvaldības bankrota glābjas, pat samazinot pabalstus trūcīgajiem, Latgales plānošanas reģions (LPR), kura padomē ir arī no amata atstādināmais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, šovasar izsludinājis iepirkumu dārga elektro automobiļa iegādei. Divas dienas pirms iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņa, kas bija noteikts 10. augustā, raidījums "Kas notiek Latvijā?" nosūtīja LPR administrācijai jautājumus par šo iepirkumu. Nākamajā dienā elektronisko iepirkumu sistēmas datubāzē parādījās ieraksts, ka šis iepirkums ir pārtraukts, vēlāk to skaidrojot ar kļūdu tehniskajā specifikācijā. Vietvaras uzraugošā ministrija iepirkumā problēmas nesaskata, bet vides eksperts norāda – "zaļo kursu" mēdz izmantot dārgu spēkratu iegādes attaisnošanai.
«Jūs tagad piesienaties», Melnis un kūtsmēsli, «celsiet nodokļus vai ne?»  – koalīcija un NVO par va...
«Jūs tagad piesienaties», Melnis un kūtsmēsli, «celsiet nodokļus vai ne?» – koalīcija un NVO par valdības plānu un sastāvu
Šodien Saeimas ārkārtas sēdē parlaments lems par uzticības izteikšanu Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") izveidotajai valdībai. Pagaidām diskusijas raisījušas vairāku ministru kandidatūras, savukārt valdības deklarācija šoreiz ir visai lakoniska, bet jaunās koalīcijas veidotāji sola, ka konkrēti valdības darbi tiks iekļauti tās rīcības plānā. Neilgi pirms valdības apstiprināšanas jaunās koalīcijas partiju politiķi, tostarp divi topošie ministri, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" ar redzamāko nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par jaunās valdības iecerētajiem darbiem un to, kā vērtēt to rezultātus.
Aptauja: mazāk nekā piektdaļa uzskata jauno koalīciju par labāko variantu, divtik vairāk vēlētos cit...
Aptauja: mazāk nekā piektdaļa uzskata jauno koalīciju par labāko variantu, divtik vairāk vēlētos citu «kombināciju»
19% Latvijas iedzīvotāju, kurus pagājušajā nedēļā pēc LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas aptaujāja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, uzskata, ka jaunā valdības koalīcija, ko veidos līdzšinējā premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV) kopā ar līdzšinējiem opozicionāriem no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvajiem", būs labāka par līdzšinējo Kariņa valdības koalīciju.
«Nevaram pavēlēt», vēzis un salauzta kāja, «kas ir valsts risks?» – diskusija par banku peļņu, uzrau...
«Nevaram pavēlēt», vēzis un salauzta kāja, «kas ir valsts risks?» – diskusija par banku peļņu, uzraudzību un kredītiem
Plānots, ka nākamā gada budžeta likumprojektu paketē tiks iekļauts komercbanku virspeļņas nodoklis, taču vēl tiek vērtēts, kuru scenāriju Latvijai izvēlēties. Lēmumu iecerēts pieņemt līdz septembra vidum. Taču vienlaikus ar šāda nodokļa ieviešanu politikas veidotāji cer panākt banku uzvedības stratēģiju maiņu, tas ir, uzlabot kreditēšanas pieejamību.