Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Vairāk saules» lietā policija veikusi 34 kratīšanas un aizturējusi četrus cilvēkus
(papildināts)
«Vairāk saules» lietā policija veikusi 34 kratīšanas un aizturējusi četrus cilvēkus (papildināts)
Policijas sāktajā kriminālprocesā saistībā ar restorānu tīkla “Vairāk saules” iespējamo iejaukšanos kases aparātos otrdien, 12.jūnijā, aizturēti četri cilvēki, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Igors Tomaševs. Pats uzņēmums, nozares biedrība un kases aparātu piegādātājs noraidīja aizdomas un pārmeta policijai pārāk asu rīcību.
Dārgāki kļuvuši policijas sniegtie pakalpojumi masu pasākumos
Dārgāki kļuvuši policijas sniegtie pakalpojumi masu pasākumos
Vairāki lielu sporta pasākumu rīkotāji šogad vērsušies Rīgas domē, prasot finansiālu palīdzību to rīkošanā. To darījuši gan Rīgas velomaratona rīkotāji, gan masu skriešanas pasākuma ''We Run Riga'' organizētāji un ''Lattelecom'' Rīgas maratona rīkotāji. Iemesls – pērn Valsts policija paaugstinājusi savu pakalpojumu cenas.
Deputāti atkal spriedīs par olšūnu ziedošanas kārtību
Deputāti atkal spriedīs par olšūnu ziedošanas kārtību
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 6.jūnijā, gatavojas lemt par grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, kas paredz virkni izmaiņu, tostarp aizliegumu nedzemdējušam sievietēm ziedot olšūnas. Lemjot par šo jautājumu, deputāti atklāja vienota dzimumšūnu reģistra trūkumu. Plānots, ka tas varētu sākt darboties nākošā gada vasarā.
Ministre virzīs Māri Skujiņu apstiprināšanai VID vadītāja amatā
(papildināts)
Ministre virzīs Māri Skujiņu apstiprināšanai VID vadītāja amatā (papildināts)
Pēc sarunas ar Māri Skujiņu, kuru konkursa komisija izraudzījās par piemērotāko Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātu, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) nolēmusi viņu virzīt apstiprināšanai valdībā. Ministre vēlas, lai jaunais dienesta vadītājs uzlabo VID reputāciju, kā arī cīnās ar ēnu ekonomiku. Par viņa iecelšanu valdība lems jau jaunnedēļ.
Aicina uzmanīties no telefonkrāpniekiem - viltus brokeriem
Aicina uzmanīties no telefonkrāpniekiem - viltus brokeriem
Pēdējā pusgada laikā Latvijas un citu kaimiņvalstu iedzīvotāji saņem zvanus ar aicinājumiem iesaistīties peļņu nesošās finanšu shēmās. Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) aicina ātras un vieglas peļņas solītājiem neticēt. Policijā jau vērsušies vairāki viltus brokeru apmānītie.
Latvijā sāk darboties elektroniskā adrese
Latvijā sāk darboties elektroniskā adrese
Piektdien, 1.jūnijā, oficiāli sāk darboties elektroniskā adrese. Tā būs digitāla pastkastīte valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv un tā nodrošinās iespēju valsts iestādēm sarakstīties ar iedzīvotājiem un juridiskajām privātpersonām elektroniskā veidā.
Eiropas Centrālā banka lūdz atjaunot Rimšēviča pilnvaras
Eiropas Centrālā banka lūdz atjaunot Rimšēviča pilnvaras
Eiropas Centrālā banka (ECB) trešdien, 30. maijā, Eiropas Savienības (ES) Tiesā lūgusi atjaunot tās Ilmāra Rimšēviča pilnvaras Latvijas Bankas (LB) prezidenta amatā, kuras ir saistītas ar viņa pienākumiem ECB padomē, ziņo aģentūra “Reuters”.
Ušakovs: «Saskaņa» iestājas par Eiropas vērtībām un 3 valodu izglītību
Ušakovs: «Saskaņa» iestājas par Eiropas vērtībām un 3 valodu izglītību
Opozīcijas partija “Saskaņa” esot vienīgā lielā eiropeiskā partija Latvijā, un tā nākamajā Saeimā atbalstīšot skolas izglītību trīs valodās, lai jauniešu būtu konkurētspējīgi, tā sestdien, 26.maijā, kongresā paziņoja partijas līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”).
Valsts kontroliere kritizē atlīdzības sistēmu valsts pārvaldē
(papildināts)
Valsts kontroliere kritizē atlīdzības sistēmu valsts pārvaldē (papildināts)
Ministriju un centrālo valsts iestāžu grāmatvedības uzskaites kvalitāte, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nav būtiski mainījusies - Valsts kontrole nav konstatējusi ne būtiskus uzlabojumus, ne arī situācijas pasliktināšanos. Tomēr Valsts kontrole joprojām finanšu revīzijās atklāj līdzīgas neatbilstības, piemēram, ilgtermiņa ieguldījumu uzskaitē, izdevumu uzskaites un iepirkumu jomā, kā arī atlīdzības jautājumos. 
Arī uzņēmēji iesaistās reemigrācijas veicināšanā
Arī uzņēmēji iesaistās reemigrācijas veicināšanā
Lai veicinātu aizbraukušo cilvēku atgriešanos atpakaļ Latvijā pēdējo gadu laikā ir sākti dažādi projekti. Piemēram, Latvijas institūta sociālā kustība „Gribu tevi atpakaļ” un projekts „Reģionālais koordinators reemigrācijas veicināšanai”. To galvenais mērķis ir noskaidrot aizbraukušo vajadzības un iemeslus, kas kavē atgriešanos. Nu tautiešu saukšanā atpakaļ ir iesaistījušies arī uzņēmēji. 
Tikai neliela daļa uzņēmumu ir atklājusi patiesos labuma guvējus
(papildināts)
Tikai neliela daļa uzņēmumu ir atklājusi patiesos labuma guvējus (papildināts)
Juridiskajām personām – komercsabiedrībām, biedrībām, arodbiedrībām, reliģiskām un politiskajām organizācijām, nodibinājumiem, zemnieku saimniecībām - bija doti trīs mēneši, lai atklātu to patiesā labuma guvējus. Šādu prasību izvirza pērnā gada nogalē spēkā stājušies grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā.
Tiesa apcietina prokremlisko aktīvistu Lindermanu
Tiesa apcietina prokremlisko aktīvistu Lindermanu
Tiesa nolēmusi piemērot apcietinājumu Drošības policijas (DP) aizturētajam prokremliskajam aktīvistam Vladimiram Lindermanam, Latvijas Radio apliecināja advokāte Jeļena Kvjatkovska.
Latvijas Radio: Kalnmeiers rosinājis pārsēdināt galveno netīras naudas apkarotāju Burkānu vietnieka...
Latvijas Radio: Kalnmeiers rosinājis pārsēdināt galveno netīras naudas apkarotāju Burkānu vietnieka krēslā
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers piedāvājis Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja kandidātei, advokātei Ilzei Znotiņai par savu vietnieku izvēlēties pašreiz esošo vadītāju, strīdīgi vērtēto Viesturu Burkānu, liecina Latvijas Radio rīcībā esošās ziņas. Tas, iespējams, ir viens no iemesliem, kas licis Znotiņai nedaudz iepauzēt un pašai vērtēt, vai viņa vēlētos kļūt par Kontroles dienesta jauno vadītāju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd