Ina Strazdiņa

LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pasaulē atvadās no Benedikta XVI
(papildināts)
Pasaulē atvadās no Benedikta XVI (papildināts)
No 2. janvāra ticīgie Svētā Pētera bazilikā Vatikānā varēs atvadīties no 31. decembrī mūžībā aizgājušā bijušā pāvesta Benedikta XVI. Pēc sēru vēsts saņemšanas cieņu priekšgājējam pauda pašreizējais katoļu baznīcas galva Francisks un ticīgie citās zemēs. 
Ina Strazdiņa atskatās uz aizvadītā gada notikumiem pasaulē, kas palikuši Ukrainas kara ēnā
Ina Strazdiņa atskatās uz aizvadītā gada notikumiem pasaulē, kas palikuši Ukrainas kara ēnā
Donbasā nav elektrības. Bet man ir. Un tā ir svētība. Un man par to ir jādomā arī tagad. Godīgi atzīšos – es neprotu atslēgties pavisam, jo pasaule apkārt nepārtraukti mutuļo un visam ir jāseko līdzi. Bet, kad visa ir pārāk daudz – notikumu, jūtu, emociju –, es cenšos uz brīdi pakāpt nost no skrejceļa visvienkāršakājā veidā. Piezemēties, sakārtojot kaut vienu istabas, un, visticamāk jau arī dvēseles stūri.
REPORTĀŽA no Ukrainas: Izdzīvošana Limanā drupās un aukstumā
REPORTĀŽA no Ukrainas: Izdzīvošana Limanā drupās un aukstumā
Tumšos, mitros pagrabos, tagad arī aukstumā un salā - tā dienas vada tie nedaudzie cilvēki, kuri aizvien turpina dzīvot kara teju pilnībā sagrautajā Ukrainas austrumu pilsētā Limanā. Tā atrodas Donbasā un tuvu frontei, kur šaušanas troksnis ir pastāvīgi dzirdams, bet te dzīvojošie saka, ka negrasās padoties.
SPECIĀLI no Ukrainas: Cilvēki karu izdzīvo bez siltuma un elektrības
SPECIĀLI no Ukrainas: Cilvēki karu izdzīvo bez siltuma un elektrības
Dzīvokļos elektrība ir pāris stundu dienā vai tās nav nemaz, nav arī apkures, kad laukā ir sals. Vēl skaudrāk, kad apšaužu dēļ dienām ir jādzīvo drēgnā pagrabā. Šādā kara terora realitātē dzīvo ukraiņi. Krievija pēdējā laikā izvērš tīšus uzbrukumus piegādes sistēmām, lai cilvēku dzīvi padarītu vēl īpaši smagāku, tuvojoties ziemai.
Hersonieši: Lai gan ir ārkārtīgi grūti, galvenais – lai ielās vairs nebūtu okupantu
Hersonieši: Lai gan ir ārkārtīgi grūti, galvenais – lai ielās vairs nebūtu okupantu
Jau trīs nedēļas kā atbrīvojusies no okupantiem, Ukrainas dienvidu pilsēta Hersona ik dienu turpina piedzīvot apšaudes. Krievijas armija joprojām ir tuvumā, Dņepras upes otrā pusē, un mērķē gan pa pilsētai svarīgo infrastruktūru, gan pa dzīvojamajiem namiem. Pilsētā tikai tagad pamazām sāk atjaunot siltumu un elektrību, bet cilvēki teica, ka, lai gan ir ārkārtīgi grūti, galvenais, lai ielās vairs nebūtu okupantu.
Vizītē Kijivā Baltijas un Ziemeļvalstu ministri domā par atbalstu Ukrainai pārziemošanai
(papildināt...
Vizītē Kijivā Baltijas un Ziemeļvalstu ministri domā par atbalstu Ukrainai pārziemošanai (papildināts)
Lai izrādītu solidaritāti un skaidrotu, kāda vēl palīdzība Ukrainai ir nepieciešama, galvaspilsētā Kijivā ieradušies septiņi Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministri. Ministri ir apmeklējuši arī Ukrainas energokompāniju, pret ko Krievija pēdējā laikā ir vērsusi smagus triecienus, lai atstātu ukraiņus bez elektrības, siltuma un ūdens.
Kijivā izveidotas sildīšanās vietas. Reportāža no Ukrainas galvaspilsētas
Kijivā izveidotas sildīšanās vietas. Reportāža no Ukrainas galvaspilsētas
“Ja Putins bija cerējis mūs salauzt, tad viņš ir izdarījis pretējo – vēl vairāk saliedējis,” tā saka Ukrainas galvaspilsētas Kijivas iedzīvotāji. Pēc tam, kad Krievijas uzbrukumos smagi cietusi elektropiegādes sistēma, Kijivā izveidotas “Neuzvaramības stacijas” jeb punkti, kur cilvēki var nākt kopā, sasildīties, uzlādēt telefonus un lietot internetu tajos mirkļos, kad Krievijas apšaužu dēļ pilsēta palikusi piemēram, bez elektrības vai interneta. Kijivā patlaban atrodas arī Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa
ASV prezidenta palīgs: Demokrātijām nav viegli
ASV prezidenta palīgs: Demokrātijām nav viegli
Pēc Aukstā kara bija demokrātijas uzplaukums, bet tagad vērojama neliela lejupslīde, atzina ASV prezidenta Džo Baidena īpašais palīgs un Baltā nama Nacionālās drošības padomes vecākais direktors demokrātijas un cilvēktiesību jautājumos Robs Berščinskis.
Palūkoties uz Irānu citām acīm: Armanda un Jasmīnas stāsts
Palūkoties uz Irānu citām acīm: Armanda un Jasmīnas stāsts
Irāna daudziem šķiet eksotiska un neparasta zeme, kas pēdējā laikā nonākusi mediju virsrakstos ar protestiem pret policijas patvaļu un konservatīvajiem režīma likumiem, kā arī valdošā režīma palīdzību Krievijai karā pret Ukrainu.
Ukrainas izlūkdienests: Krievijas spēki gatavojas cīņai Hersonā
(papildināts)
Ukrainas izlūkdienests: Krievijas spēki gatavojas cīņai Hersonā (papildināts)
Krievijas spēki pašlaik rada ilūziju, ka gatavojas pamest okupēto Ukrainas pilsētu Hersonu, bet patiesībā pilsētā tiek ievesti papildspēki, lai mēģinātu atvairīt Ukrainas ofensīvu. Par to paziņojis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirilo Budanovs.
Rīgas konferencē uzmanības centrā Krievijas agresija Ukrainā
(papildināts)
Rīgas konferencē uzmanības centrā Krievijas agresija Ukrainā (papildināts)
Rīgā piektdien sācies gadskārtējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference", kas gan klātienē, gan attālināti pulcējis kopā daudzus starptautiski atzītus politiķus un domātājus. Viens no galvenajiem tematiem ir Krievijas sāktais karš Ukrainā un kā tas ietekmē drošības situāciju gan Baltijas reģionā, gan pasaulē.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd