Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Lielbritānija šogad apmācīs 20 000 ukraiņu karavīru
Lielbritānija šogad apmācīs 20 000 ukraiņu karavīru
Lielbritānijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka līdz šim apmācījusi vairāk nekā 10 tūkstošus Ukrainas armijā iesaukto karavīru, bet šogad plāno apmācīt vēl 20 tūkstošus ukraiņu karavīru.
Tramps: Izvirzītās apsūdzības - mēģinājums izjaukt kandidēšanu uz prezidenta amatu
(papildināts)
Tramps: Izvirzītās apsūdzības - mēģinājums izjaukt kandidēšanu uz prezidenta amatu (papildināts)
Bijušais Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Donalds Tramps pēc stāšanas tiesas priekšā un 34 apsūdzības punktu uzklausīšanas komentārus nesniedza, bet vēlāk uzrunā saviem atbalstītājiem Floridā viņš nosodīja apsūdzības un uzsvēra, ka prokuratūra cenšoties izjaukt viņa kandidēšanu uz prezidenta amatu nākamgad gaidāmajās vēlēšanās.
Igaunijas ģenerālis: Baltijai jābūt gatavai cīnīties jau no pirmajām minūtēm
Igaunijas ģenerālis: Baltijai jābūt gatavai cīnīties jau no pirmajām minūtēm
Baltijas valstīm agresijas gadījumā jābūt gatavām aizstāvēties un cīnīties par pirmajiem centimetriem jau no pirmajām minūtēm, intervijā LTV raidījumam "Pasaules panorāma" Tartu uzsver tur esošās Baltijas aizsardzības koledžas vadītājs, Igaunijas bruņoto spēku brigādes ģenerālis Ilmars Tamms.
Ukraina izliks Maskavas patriarhāta pareizticīgo baznīcu no ticīgajiem nozīmīga klostera – Pečeru la...
Ukraina izliks Maskavas patriarhāta pareizticīgo baznīcu no ticīgajiem nozīmīga klostera – Pečeru lavras
Viens no svarīgākajiem pareizticīgo centriem Austrumeiropā, Kijivas Pečeru lavra, ir nozīmīgu pārmaiņu priekšā. Klosteris pieder Ukrainas valstij, un tā paziņojusi, ka ar trešdienu pārtrauc nomas līgumu ar Maskavas patriarhāta Ukrainas pareizticīgo baznīcu, kas lavrā uzturējusies līdz šim. Iepriekš kratīšanās baznīcai piederīgos klosteros atrasta prokrieviska literatūra.
Ukraina: Maskava sagrābusi Minsku kā «kodolķīlnieku»
(papildināts)
Ukraina: Maskava sagrābusi Minsku kā «kodolķīlnieku» (papildināts)
Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus, pēc Ukrainas domām, liecina, ka Maskava sagrābusi Minsku kā "kodolķīlnieku". Tikmēr Amerikas Savienotās Valstis (ASV) šobrīd neredzot nekādas pazīmes, ka Krievija gatavojas izmantot kodolieročus. Arī analītiķi uzskata, ka kodolkara iespējamība joprojām ir ļoti zema.
Kā Ukraina cīnās pret Krievijas izmantotajiem Irānas droniem
Kā Ukraina cīnās pret Krievijas izmantotajiem Irānas droniem
Kaut Ukrainas un Rietumu izlūki vērtē, ka Krievijas spēki tās centienos ieņemt Bahmutu sāk izsīkt, Ukraina pagaidām nevar sākt pavasara pretuzbrukumu, jo trūkst munīcijas un ir nepieciešami iznīcinātāji. Tā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Japānas laikrakstam. Vienlaikus Ukrainas armija gatavojas gan pretuzbrukumam, gan savas teritorijas aizstāvēšanai – arī medījot Krievijas izmantotos Irānas dronus.
«TikTok» vadītāju vairākas stundas pratina ASV Kongresā
«TikTok» vadītāju vairākas stundas pratina ASV Kongresā
Populārā interneta video platforma "TikTok" ir drauds drošībai – šāds noskaņojums valdīja ASV kongresmeņu vidū Vašingtonā, vairākas stundas pratinot "TikTok" vadītāju Šou Dziču. ASV paustas aizdomas, ka ķīniešu uzņēmums apkopotos lietotāju datus nodod Ķīnas valdībai. Gan "TikTok", gan Pekina aizdomas kategoriski noraida.
Putina aresta orderis: pret ko vēl vērsusies Starptautiskā Krimināltiesa?
Putina aresta orderis: pret ko vēl vērsusies Starptautiskā Krimināltiesa?
Hāgā bāzētā Starptautiskā Krimināltiesa pagājušajā nedēļā izdeva aresta orderi pret Vladimiru Putinu, kurš apsūdzēts par kara noziegumu – bērnu nelikumīgu deportāciju no Ukrainā okupētajām teritorijām uz Krieviju. 2002. gadā dibinātā Starptautiskā Krimināltiesa savas darbības laikā aresta orderus pret amatā esošiem valsts vadītājiem izdevusi vien pāris reizes, un Putins ir pirmais, kurš ir ārpus Āfrikas.
REPORTĀŽA no Donbasa. Ukrainas zobārstu pāris labo zobus arī kara apstākļos
REPORTĀŽA no Donbasa. Ukrainas zobārstu pāris labo zobus arī kara apstākļos
Doneckas apgabala pilsēta Kramatorska atrodas vien ap 35 km attālumā no frontes līnijas, kas pašlaik ir pie Bahmutas pilsētas. Taču par spīti karam cilvēki Kramatorskā turpina dzīvi, un pilsētā darbojas arī zobārstniecības kabinets. Tas joprojām darbojas par spīti tam, ka karadarbības dēļ nav apkures un ūdensapgādes, bieži ir problēmas ar elektrības padevi.
Visus okupācijas mēnešus slēpa un glabāja ne tikai Ukrainas, bet arī Latvijas karogu – hersonietis V...
Visus okupācijas mēnešus slēpa un glabāja ne tikai Ukrainas, bet arī Latvijas karogu – hersonietis Volodimirs Makuha
11. martā aprit četri mēneši, kopš Hersona atbrīvojās no Krievijas okupācijas. Tas notika 11. novembrī – dienā, kad Latvijā atzīmēja Lāčplēša dienu. Latvijas Televīzija Hersonā tikās Volodimiru Makuhu. Viņš Hersonā nodzīvoja visu okupācijas laiku – vairāk nekā astoņus mēnešus. Un pie sevis glabāja un slēpa ne tikai Ukrainas, bet arī Latvijas karogu – neskatoties uz nopietnajām briesmām, ja viņu atklātu.
Igaunijas izlūkošanas vadītājs: Kara iznākumu Ukrainā izšķirs cīņas griba
Igaunijas izlūkošanas vadītājs: Kara iznākumu Ukrainā izšķirs cīņas griba
Tuvākajos pāris mēnešos karadarbība Ukrainā vēl pastiprināsies, bet ukraiņiem ir labas izredzes uzvarēt, jo viņu cīņas griba ir lielāka nekā Krievijas iebrucējiem. Šādu pārliecību intervijā Latvijas Televīzijai paudis Igaunijas Aizsardzības spēku Izlūkošanas centra vadītājs Margo Grosbergs.
Eksperti: Krievijai jāsamaksā par karu Ukrainā
Eksperti: Krievijai jāsamaksā par karu Ukrainā
Pret Krieviju ir jāvēršas tā, lai tai vairs nebūtu nekādu ilūziju par to, ka kara sākšana Ukrainā bija neapdomīga un Vladimirs Putins zaudēs. Tā ir viena no atziņām, kas izskanēja konferencē Tartu par drošību, Krieviju un tās izvērsto karu Ukrainā. Tāpat spriests par nepieciešamību jau laicīgi domāt par NATO, arī Baltijas valstu drošību un aizsardzību jau pēc kara.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd