Zemnieki pārsvarā piegādā dārzeņus. Taču ne visās mācību iestādēs bērni labprāt ēd dārzeņu ēdienus, ļoti daudz kas atkarīgs no pavāru prasmes, iniciatīvas un izdomas, kā dažādot ēdienkarti. Pavāriem tiek rīkotas meistarklases, svarīgi ir veidot arī sabiedrisko domu, kas ietekmē veselīgu ēšanas paradumu izplatību.
Šulce uzskata, ka jāmeklē racionālāki loģistikas risinājumi, lai atvieglotu produkcijas piegādi skolām. Viens variants būtu izsludināt divus iepirkumus - atsevišķi produkcijai un loģistikai. Iespējams, zemniekiem aktīvāk jāsadarbojas ar vairumtirdzniecības bāzēm. Un vēl viens priekšlikums ir iespējami atjaunot skolu pagrabu izmantošanu lauksaimniecības produkcijas uzglabāšanai, tad zemnieki produkciju varētu piegādāt retāk.