Valdība sāk nākamā gada valsts budžeta veidošanas «seriālu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 6 mēnešiem.

Ministru kabinets pirmdien slēgtā sēdē sāks skatīt valsts budžetu nākamajam gadam. Šodien valdība skatīs aktualizētās ekonomikas prognozes, finansiālo risku deklarāciju un ziņojumu par iespējām palielināt valsts budžeta ieņēmumus un citus ar budžetu saistītus dokumentus. Nākamā gada budžeta tapšana nebūs vienkārša.

Izaugsmes prognozes un attiecīgi budžetā pieejamais finansējums samazinās Krievijas – Ukrainas konflikta dēļ, bet ministriju vajadzības nav mazinājušās un pirms kāda laika, sniedzot priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, ministrijas prasīja papildus vairāk nekā 500 miljonus eiro. Šobrīd ir skaidrs, ka ministrijām nāksies ne tikai atteikties no lielākās daļas plānu, bet arī, iespējams, savilkt ciešāk jostas.

Bieži tiek piesaukta arī nodokļu palielināšana, kas ļautu samērot budžeta izdevumus ar ienākumiem, bet to skaļi kritizējuši ne tikai uzņēmēji un arodbiedrības, bet arī Latvijas Banka.

Premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") iepriekš norādīja, ka budžetu būtu jāpaspēj pieņemt līdz gada beigām, jo nākamgad jau janvārī sākas Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti