Valdība atbalsta miljona eiro sadalīšanu deputātu priekšlikumiem 2015.gada budžetam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Skatot nākamā gada valsts budžetam iesniegtos Saeimas deputātu priekšlikumus, pirmdien valdība ārkārtas sēdē nolēma atbalstīt ieceres par kopumā vienu miljonu eiro, pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes informēja finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”).

Tostarp ir atbalstīti „viens vai divi” opozīcijas partiju priekšlikumi, norādīja ministrs.

Praktiski visiem atbalstītajiem deputātu priekšlikumiem kā avots norādīti valsts budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Deputāti arī bija iesnieguši priekšlikumus, kuru „vērtība mērāma miljonos eiro”, visvairāk no opozīcijā esošās partijas „Saskaņa” deputātiem. Viņi, piemēram, rosināja 4,7 miljonus eiro piešķirt denacionalizēto namu īrnieku atbalstam pašvaldībās, kuru teritorijās mīt šo namu īrnieki. Tāpat deputāti rosināja pedagogu un citu sabiedriskajā sektorā nodarbināto algu palielināšanu, kā arī 8 miljonus eiro „Pasažieru vilcienu” dīzeļvilcienu modernizācijai. Šiem priekšlikumiem kā līdzekļu avots norādīts prognozētie nodokļu ieņēmumu palielinājumi, tomēr valdība šos rosinājumus neatbalstīja.

Jau ziņots, ka 2015.gada budžetam un to pavadošajiem likumprojektiem deputāti iesnieguši ap 500 priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka 11.decembrī Saeima konceptuāli akceptēja nākamā gada valsts budžetu, kurā kā prioritātes, pēc koalīcijas politiķu teiktā, ir sociālā un nacionālā drošība un kurš ir labākais iespējamais valsts budžets.

Koalīciju veidojošās partijas izteikušas cerību, ka budžetu galīgajā lasījumā varētu pieņemt 18.decembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti