Uzņēmējs: Izņemot pārtikas nozari un tranzītu, Latvijas eksportētājiem neklājas tik slikti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dzīve uzņēmumiem un eksportētājiem ir kļuvusi grūtāka, bet ne visu valstu situācija ir pasliktinājusies, piemēram enerģijas importētājvalstis, pateicoties lētai naftai, dzīvo labāk, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras eksporta padomes priekšsēdētājs, "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

„Tas, kas notiek Krievijā, un Krievijas-Ukrainas karš daudz lielākā mērā ietekmē un ietekmēs pārtikas nozari un tranzītu. Savukārt pārējo Latvijas rūpniecību šie notikumi ietekmējuši daudz mazāk,” saka

Tieši Latvijas eksportētājiem reālā Krievijas krīzes ietekme ir bijusi mazāka, nekā varētu būt, jo uzņēmēji ir jau pārorientējušies uz citiem tirgiem, skaidroja Bergs.

„Nu jau labu laiku atpakaļ kopš pēdējām Krievijas krīzēm Latvijas ekonomika ir ļoti pārorientējusies no bijušās Padomju Savienības teritorijas uz Eiropu un visu pasauli,” saka uzņēmējs.

Viņš arī norāda uz problēmām vietējo valūtu virknē bijušajās postpadomju valstīs: „Tas ir skatāms plašākā kontekstā. Jo viena lieta ir Krievijai un tās uzņēmumiem noteiktie embargo, bet otra un daudz būtiskāka ir Krievijas rubļa kritums un tam līdzi ejošais gan Ukrainas grivnas, gan Kazahstānas tengas [kritums].  Faktiski visa bijusī postpadomju telpa ir smagā vietējo valūtu devalvācijā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti